17:44 14 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.16
 • USD17.03
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  intervenție militară

  BREAKING: Arabia Saudită și Israel ar putea "interveni direct" în Siria

  © AFP 2018 / Ahmad GHARABLI
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  72312

  Războiul civil din Siria este "de facto încheiat", a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, în cadrul Forumului ARMY-2017, desfășurat la Kubinka, însă jurnalistul ruso-israelian și expert în Orientul Mijlociu, Israel Shami, este de părerea că unele puteri ar putea să nu fie de acord cu această afirmație.

  BUCUREȘTI, 27 aug — Sputnik. Punerea în aplicare a zonelor de dez-escaladare în Siria și separarea teroriștilor de opoziție a permis combaterea terorismului si războiului civil din țară, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, în cadrul întrevederii cu omologul său libanez Yaacoub Sarraf, informeaza Sputnik International.

  Ministrul rus al Apărării a subliniat totuși că mișcarea teroriștilor dintr-o țară în alta "nu poate continua pe termen nelimitat".

  "Aș vrea ca partenerii noștri occidentali să separe în cele din urmă opoziția moderată de teroriști și să nu mai ofere asistență tuturor", a spus Shoigu.

  Radio Sputnik a discutat această problemă cu Israel Shamir, jurnalist ruso-israelian și expert în Orientul Mijlociu, care a spus că ministrul rus al Apărării ar putea fi "puțin prea optimist".

  "Există pericolul că unele forțe externe să nu fie de acord cu soluționarea războiului sirian. Aceste forțe sunt Arabia Saudită și Israel", a declarat Shamir pentru Sputnik.

  Jurnalistul a explicat că Siria a fost un stat puternic cu cațiva ani în urmă. Cu toate acestea, acum este în dezordine. Prin urmare, Arabia Saudită și Israelul sunt îngrijorate că această schimbare ar putea fi în avantajul Iranului.

  "De aceea există posibilitatea ca războiul, care până acum a fost văzut ca un război între mandatari, ar putea fi înlocuit cu o intervenție directă a Israelului și Arabiei Saudite", a afirmat el în cele din urmă.

  Tematic

  Operaţiunea Rusiei în Siria: Daesh, lăsată fără venituri din petrol şi fără arme
  Ministrul rus al Apărării: Războiul civil din Siria "s-a terminat de-facto"
  MAE al Siriei: SUA și Regatul Unit au livrat arme chimice teroriștilor din Siria
  Moscova neagă afirmațiile Reuters legate de numărul rușilor decedați în Siria
  Acordul de pace din Siria, stabilit la discuțiile internaționale de la Astana
  Tagurile:
  Israel, Arabia Saudită
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei