17:21 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  43020

  Ministrul de Externe german a acuzat SUA că vor să înlocuiască gazul rusesc în UE cu gaz american, "Nu dorim să distrugem relațiile noastre economice cu Rusia"

  BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik, D.D. Aflat într-o vizită la Washington, ministrul de Externe german Sigmar Gabriel a avut pe ordinea de zi două puncte esențiale — creșterea pericolului din peninsula Coreea și, mai concret, îngrijorarea liderilor germani și europeni privind noul val de sancțiuni contra Rusiei impus de SUA.

  Șeful diplomației germane i-a cerut ferm omologului său american, Rex Tillerson, dar și conducerii americane "să-și păstreze mintea limpede în negocierile cu Rusia".

  "Nu dorim să distrugem în totalitate relațiile noastre economice cu Rusia, mai ales în domeniul energetic, sau să contribuim în vreun fel la 'un nou Război Rece între Rusia și Occident", a declarat Sigmar Gabriel, evidențiind și temerile capitalelor europene cu privire la "consecințe neașteptate" ale sancțiunilor.

  Liderii europeni sunt profund îngrijorați că aceste noi sancțiuni împotriva Rusiei vor determina nu doar consecințe economice, ci vor fi cauza unei "noi ere glaciare între Rusia, Statele Unite și Occident"

  La începutul lunii august, Sigmar Gabriel a făcut o declarația acuzatoare la adresa SUA, referindu-se că, prin noile sancțiuni, SUA încearcă să înlocuiască în UE gazul rusesc cu cel american.

  Într-adevăr, noile sancțiuni votate de SUA împotriva Rusiei vizează mai ales domeniul energiei, inclusiv firmele occidentale care au legături comerciale cu sectoarele rusești sancționate. Reacțiile Occidentului au fost dure, mai ales din partea Germaniei, țară ce are investiții și proiecte mari împreună cu Rusia în domeniul resurselor naturale.

  Nu este de omis faptul că șeful diplomeției americane, Secretarul de Stat Rex Tillerson, a fost capul Exxon Mobil mult timp, una dintre cele mai importante companii din lume în materie de exploatare a resurselor naturale.

  Tagurile:
  Rusia, SUA, Germania


  Știrile Zilei