08:43 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  London, UK

  Rundă de negocieri BREXIT: Frână de urgență la beneficiile pentru muncitorii UE

  CC0 / Pixabay / Derks24
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (471)
  228010

  UE a „căzut pe spate" din cauza Marii Britanii, a declarat negociatorul Brexit, Guy Verhofstadt, contracarând afirmațiile lui David Davis potrivit căruia abordarea Bruxelles-ului este inflexibilă.

  BUCURESTI, 1 sep - Sputnik. În timpul celei de-a treia runde de negocieri privind Brexit din această săptămână, ministrul britanic pentru Brexit a solicitat o abordare mai puțin rigidă a negocierilor, potrivit RT.

  Verhofstadt precizează că "faptele nu susțin această mantra". 

  Vineri, Verhofstadt, negociatorul-șef al Brexit din partea Parlamentului European, a declarat că, de când Marea Britanie a aderat la UE, s-a bucurat de o "formă specială de apartenență unică". 

  "Renuntarea la euro, dar cu bancheri în zona euro. O excepție de la Schengen, dar accesul la bazele de date de securitate legate de acesta. O opțiune excepțională la Justiție și Afaceri Interne, cu posibilitatea de a reveni la cele mai eficiente măsuri de combatere a criminalității. Lista continuă", a declarat Verhofstadt. 

  Oficialul UE a precizat că a fost în cameră în momentul renegocierii și a oferit o serie de excepții substanțiale suplimentare — un nou statut special al aderării la UE, o excepție de la principiul de bază al "uniunii tot mai strânse" și o frână de urgență privind beneficiile pentru muncitorii UE. 

  Acesta a mai spus ca s-a oferit să lucreze cu Marea Britanie pentru dezvoltarea unei noi forme de aderare la UE, dar Marea Britanie a respins ideea. 

  "Dacă acest lucru nu arată flexibilitate, nu știu ce este", a ripostat Guy Verhofstadt. 

  Verhofstadt afirmă acum că miniștrii britanici par să dorească să elaboreze o nouă uniune vamală și să încerce să recreeze toate structurile UE pentru a "beneficia de cele mai bune legi ale UE". 

  Cea de-a III-a rundă de negocieri cu Brexit, axată pe soluționarea termenilor de ieșire din UE, s-a încheiat joi cu un avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia trebuiau depuse mai multe chestiuni înainte ca acestea să avanseze pentru a discuta problemele viitoare.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (471)
  Tagurile:
  brexit, negocieri, Parlamentul European, Guy Verhofstadt, Uniunea Europeană, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei