19:24 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Televiziune Coreea de Sud

  Explozia armei nucleare în Coreea de Nord a provocat un cutremur

  © AFP 2018 / Kim Jae-hwan
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)
  22610

  Coreea de Nord a testat arma nucleară destinată rachetelor balistice intercontinentale

  BUCUREȘTI, 3 sept — Sputnik. Coreea de Nord a anunțat că au testat cu succes arma nucleară cu hidrogen, care este destinată rahetelor balistice intercontinentale. Declarația a fost făcută la postul național de televiziune din Phenian, fiind transmisă de postul sud-coreean YTN și postul japonez NHK

  Potrivit agenției meteorologice coreene, a fost înregistrat un seism cu o magnitudine de 5,6 de baluri, în jurul orei 12:30 (ora locală), în regiunea orașului Kilchu, provincia Hamgyong de Nord, unde se află poligonul nuclear nord-corean Punggye-ri.

  Potrivit agenției meteorologice a Japoniei, magnitudinea seismului provocat de explozie a depășit magnitudinea seismului provocat de testările nucleare anterioare de 10 ori. Luând în calcul cutremurul de pământ, experții sud-coreeni presupun că forța exploziei a constituit 50 de kilotone sau de cinci ori mai mare decât la testele din anul trecut.

  Reprezentanții administrației președintelui sud-coreean a declarat că Phenian ar fi efectuat cel de-al șaselea test nuclear. În Coreea de Sud a organizat o ședință extraordinară a consiliului național de securitate. Militarii sud-coreeni au confirmat provocarea artificială a unui cutremur de pământ la poligonul din Coreea de Nord și colectează informații adiționale.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   806
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1133