11:05 21 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.81
 • RUB0.25
 • RON4.23
 • UAH0.60
  Televiziune Coreea de Sud

  Explozia armei nucleare în Coreea de Nord a provocat un cutremur

  © AFP 2018 / Kim Jae-hwan
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (213)
  22610

  Coreea de Nord a testat arma nucleară destinată rachetelor balistice intercontinentale

  BUCUREȘTI, 3 sept — Sputnik. Coreea de Nord a anunțat că au testat cu succes arma nucleară cu hidrogen, care este destinată rahetelor balistice intercontinentale. Declarația a fost făcută la postul național de televiziune din Phenian, fiind transmisă de postul sud-coreean YTN și postul japonez NHK

  Potrivit agenției meteorologice coreene, a fost înregistrat un seism cu o magnitudine de 5,6 de baluri, în jurul orei 12:30 (ora locală), în regiunea orașului Kilchu, provincia Hamgyong de Nord, unde se află poligonul nuclear nord-corean Punggye-ri.

  Potrivit agenției meteorologice a Japoniei, magnitudinea seismului provocat de explozie a depășit magnitudinea seismului provocat de testările nucleare anterioare de 10 ori. Luând în calcul cutremurul de pământ, experții sud-coreeni presupun că forța exploziei a constituit 50 de kilotone sau de cinci ori mai mare decât la testele din anul trecut.

  Reprezentanții administrației președintelui sud-coreean a declarat că Phenian ar fi efectuat cel de-al șaselea test nuclear. În Coreea de Sud a organizat o ședință extraordinară a consiliului național de securitate. Militarii sud-coreeni au confirmat provocarea artificială a unui cutremur de pământ la poligonul din Coreea de Nord și colectează informații adiționale.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (213)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei