15:08 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Sigmar Gabriel

  Germania susține inițiativa lui Putin de introducere a pacificatorilor în Donbas

  © Sputnik / Hannibal Hanschke
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  72 0 0

  Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a declarat că introducerea trupelor de menținere a păcii în Ucraina ar putea reprezenta un pas important pentru anularea sancțiunilor împotriva Rusiei

  BUCUREȘTI, 5 sept — Sputnik. Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, nu a exclus posibilitatea de anulare sancțiunilor împotriva Rusiei în cazul introduceri unor trupe de menținere a păcii în Donbas.

  Anterior, Gabriel a salutat inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, de expediere a unei misiuni de menținere a păcii și a îndemnat utilizarea acestei șanse, care ar putea să contribuie la încetarea focului.

  "Dacă acest lucru va reuși, pentru noi va fi un pas important pentru anularea sancțiunilor împotriva Rusiei", a declarant Gabriel la postul de televiziune n-tv.

  Marți, Vladimir Putin a declarat că susține idea expedierii unei misiuni de menținere a păcii în Ucraine. Potrivit lui, deocamdată poate fi vorba doar de funcția de asigurare a securității colaboratorilor OSCE. Trupele de pacificare trebuie să se afle „pe linia de delimitare, nicidecum pe alte teritorii”.

  În opinia președintelui, soluționarea acestei probleme este posibilă doar după despărțirea părților aflate în conflict, retragerea tehnici militare și stabilirea unui contact direct cu reprezentanții autoproclamatelor republici de la Donețk și Lugansk.

  Putin a anunțat că va da indicații Ministerului Afacerilor Externe să introducă pe agenda Consiliului de Securitate al ONU o rezoluție care ar permite asigurarea securității misiunii OSCE în Ucraina, în cazul îndeplinirii tuturor condițiilor necesare.

  Tagurile:
  Trupe de menținere a păcii, Sancțiuni, OSCE, Sigmar Gabriel, Vladimir Putin, Rusia, Ucraina, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei