12:21 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  261 0 0

  Rachetele Coreei de Nord ar putea lovi inima Europei "mai devreme decât se așteaptă", a avertizat ministrul francez al Apărării.

  BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik. Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat că Europa ar putea fi în raza de acțiune a rachetelor nucleare ale lui Kim Jong-un, relatează Express

  Phenianul a declanșat temeri la nivel mondial duminică, după ce a testat bombe pe bază de hidrogen, în timp ce dictatorul Kim Jong-un încearcă să își construiască arsenalul nuclear. În ultimele săptămâni, tensiunile au crescut în Peninsula Coreeană.

  Dar se pare că SUA nu pot fi singura țintă a Coreei de Nord. Într-un discurs adresat militarilor francezi, ministrul Apărării din Franța a spus că scenariul unei escaladări pentru un conflict major nu poate fi înlăturat.

  "Europa riscă să fie în raza de acțiune a președintelui nord-coreean, Kim Jong Un, mai devreme decât se așteaptă", a avertizat oficialul francez.

  Sute de mii de oameni ar putea fi uciși sau răniți dacă o bombă cu hidrogen ar lovi Londra.

  Un atac al Coreei de Nord asupra Londrei ar distruge în totalitate circa 9 kilometri pătrați din oraș și ar ucide instantaneu zeci de mii de oameni, potrivit unor noi date.

  Acest avertisment vine după ce un diplomat nord-coreean a spus că țara sa este gata să trimită SUA "mai multe pachete de cadouri".

  Han Tae Song, ambasadorul Organizației Națiunilor Unite la Geneva, a confirmat că Coreea de Nord, cunoscută oficial drept Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), a condus cu succes al 6-lea test.

  Ambasadorul SUA la Organizația Națiunilor Unite, Nikki Haley, l-a acuzat luni pe Kim Jong-Un că "cerșește război" cu o serie de teste de bombe nucleare și de rachete.

  Ea a cerut Consiliului de Securitate al ONU să impună sancțiunile "cele mai puternice" pentru a descuraja partenerii comerciali.

  Președintele american Donald Trump și prim-ministrul britanic Theresa May presează acum China pentru a acționa asupra crizei din Coreea de Nord.

  Doamna May și președintele american Donald Trump au cerut Chinei să își folosească toată influența pentru a se asigura că Coreea de Nord își încheie "actele ilegale".

  May și Trump au discutat despre situație prin telefon și au convenit să aducă o presiune mai mare asupra regimului Kim Jong-un.

  "Premierul și președintele au convenit asupra rolului cheie pe care trebuie să îl joace China și că este important să folosească toată pârghia pe care au avut-o pentru a se asigura că Coreea de Nord a încetat să conducă aceste acte ilegale, securitatea și siguranța națiunilor din regiune", se arată într-un comunicat de presă al guvernului britanic.

  Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat parlamentarilor că China trebuie să încerce și să pună capăt "crizei grave".

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  Coreea de Sud și SUA - desfășurarea unui portavion, bombardiere strategice
  SUA renunță la acordul de liber schimb cu Coreea de Sud
  Explozia armei nucleare în Coreea de Nord a provocat un cutremur
  Coreea de Nord declară începutul ofensivei în Pacific
  SUA la un pas de război: Trump nu vrea negocieri cu Coreea de Nord
  Tagurile:
  Europa, Rachete, Avertisment, Coreea de Nord

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   29
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   106
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   241