19:16 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Vladimir Putin la Forumul Economic Estic

  Rusia lucrează la proiecte trilaterale cu Coreea de Nord și Coreea de Sud

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18530

  Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat că Moscova și Seul au convenit să dezvolte proiecte care implică si Coreea de Nord.

  BUCURESTI, 6 sep — Sputnik. Proiectul trilateral de dezvoltare inițiat de Rusia, Coreea de Sud si Coreea de Nord vizează consolidarea Orientului Îndepărtat al Federației Ruse, informează RT.

  "Am aranjat consolidarea bazei pentru implementarea unor proiecte trilaterale care implică atât Coreea, cât și Rusia. Proiectele vizează consolidarea peninsulei coreene și a Orientului îndepărtat al Rusiei ", a declarat președintele Coreei de Sud după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin la Forumul Economic Oriental de la Vladivostok.

  Anterior, Putin a declarat că problema nucleară nord-coreeană nu poate fi rezolvată prin sancțiuni și presiuni. Liderii au convenit să lucreze la stabilirea unei zone de comerț liber între Coreea de Sud și Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU).

  "Ambele națiuni realizează un acord de comerț liber între Coreea de Sud și EAEU ce va spori cooperarea nu numai între Moscova și Seul, ci și între Rusia și membrii uniunii", a declarat Moon Jae-in.

  De asemenea, liderii celor 3 state au în vedere creșterea cantităților de gaz natural lichefiat (GNL) din Rusia către Coreea de Sud, potrivit președintelui Putin.

  "De asemenea, am convenit să dezvoltăm cooperarea în sectorul energetic. Companiile sud-coreene participă la proiectele Sakhalin-1 și Sakhalin-2, iar problema achizițiilor în creștere de GNL este elaborată", a spus el după discuții.

  Șahalin 1 și 2 sunt proiectele de petrol și gaze ale Rusiei pe insula Sakhalin, situate la nord de Japonia.

  Tematic

  Rusia și Coreea de Sud au ajuns la un numitor comun în problema Coreei de Nord
  Tagurile:
  Proiecte, Cooperare economică, Moon Jae-in, Vladimir Putin, Vladivostok, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   772
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1133