01:00 15 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Jacob Rees-Mogg

  Posibilul succesor al Theresa May se opune avorturilor și „mariajelor” gay

  CC BY-SA 3.0 / Cantab12 / Jacob Rees-Mogg debating at the Cambridge Union Society
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  41 0 0

  Politicianul britanic cu cele mai mari șanse de a ajunge în fruntea Partidului Conservator și a guvernului se opune radial căsătoriilor gay și avorturilor

  BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik. Conservatorul Jacob Rees-Mogg, care are cele mai mari șansă să devină următorul lider al Partidului Conservator, a declarat că se opune avorturilor în orice circumstanțe, inclusiv violul.

  În cadrul unui interviu oferit pentru ITV, deputatul de rând (backbencher) a confirmat poziția sa vehementă împotriva "căsătoriilor" între persoanele de același sex și avorturilor.

  "Sunt un catolic și iau în serios învățătura Bisericii Catolice", a declarat el, adăugând că "mariajul este o taină și viziunea asupra mariajului aparține Bisericii, nu Parlamentului".

  Deputatul din partea Somerset de Nord-Est a mai declarat că se opune vehement avortului, indiferent de circumstanțe.

  "Mă opun avortului. Viața începe din momentul conceperii", a declarat el.

  "Dacă mariajul între persoane de același sex este legat de ceea ce persoanele fac cu ei înșiși, avortul este legat de ceea ce se face cu un copil nenăscut", afirmă el.

  Într-un sondaj realizat recent printre membrii Partidului Conservator, Rees-Mogg depășește în popularitate actualul prim-ministru Theresa May, având suportul a 22 la sută, având șansa să ajungă următorul prim-ministru. Pe locul trei se află secretarul pentru Brexit David Davis, cu 15 la sută din simpatii.

  Cu toate acestea, Rees-Mogg afirmă că nu își dorește șefia partidului și susține actual prim-ministru May.

  „Sunt un deputat de rând (backbench), iar în istoria guvernului niciodată un deputat de rând nu a ajuns prim-ministru", a remarcat el.

  Acesta s-a arătat convins cu 99 la sută că nu va ajunge niciodată să conducă țara.

  Tagurile:
  prim-ministru, LGBT, Homosexuali, Gay, Avort, Jacob Rees-Mogg, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei