21:06 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Budapesta

  Ungaria protestează față de lichidarea școlilor maghiare din Ucraina

  © Flickr/ Moyan Brenn
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (48)
  13631

  Guvernul Ungariei și-a exprimat protestul față de lichidarea învățământului în limbile minorităților etnice în Ucraina. iar Bucureștiul nu a reacționat, deocamdată, la intenția Kievului de a închide școlile românești

  BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik. Guvernul ungar și-a exprimat protestul vehement împotriva noii legi a educației, adoptată de Rada Supremă a Ucrainei, a declarat miercuri Árpád János Potapai, secretarul de stat maghiar pentru politică națională.

  Acesta a amintit despre angajementele internaționale ale Ucrainei și despre tratatul de bază maghiar-ucrainean de respectare a drepturilor fundamentale ale omului, libertăților și drepturilor minorităților.

  „La cel mai înalt nivel de conciliere, în spiritul întăririi bunelo relații de vecinătate maghiaro-ucrainene, guvernul ucrainean s-a obligat ca drepturile comunității maghiare să nu fie restrânse, însă acceptarea noii legi a educației contrazice toate aceste promisiuni și angajamente”, a subliniat Potapai.

  „Guvernul ungar stă în mod decisiv de partea maghiarilor din Transcarpatia. Guvernul ungar se așteaptă ca Ucraina să reconsidere intrarea în vigoare a noii legi și să modifice legislația astfel încât drepturile minorităților naționale, inclusiv a maghiarilor, să nu fie afectate", a declarat Janos Árpád Potap.

  Тема:
  Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (48)

  Tematic

  Ucraina va lichida toate școlile românești până în 2020
  Tagurile:
  proteste, școli, Maghiari, Ungaria, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei