07:51 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Theresa May

  Brexit: Document divulgat - Guvernul May vrea noi bariere pentru migranți

  © REUTERS / Stefan Wermuth
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
  698 0 0

  Un celebru cotidian britanic a intrat în posesia unui document al Home Office în care se propun noi controale și opreliști pentru lucrătorii care vin din țările UE

  BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik. Un document al Home Office ajuns în posesia "The Guardian" dezvăluie intenția guvernului May de a stăvili libera circulaţii a lucrătorilor. Aceasta se va petrece după Brexit și va limita în primul rând imigraţia cetășenilor UE slab calificaţi. Documentul ar fi fost realizat de autorități în cursul lunii trecute.

  "Imigraţia nu ar trebui să fie numai în beneficiul migranţilor, ci să fie profitabilă financiar și actualilor locuitori", este unul dintre principiile expuse în documentul de 81 de pagini.

  Potrivit "the Guardian", Home Office propune măsuri și controale menite să reducă șederea migranţilor UE slab calificaţi care ar urma să primească un permis de rezidență pe o durată maximă de doi ani.

  Tot din document reiese că vor fi preferaţi muncitorii rezidenţi, dar cei cu înaltă calificare, care vor primi drept de ședere de la trei până la cinci ani.

  O altă propunere controversată este limitarea dreptului cetăţenilor UE la reîntregirea familiei și trecerea la paşaport în locul cărţii de identitate.

  Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare după o perioadă de tranziţie de minim doi ani. Documentul integral se poate citi aici.

  După apariția documentului "Leaks" în presă, autoritățile britanice au refuzat să comenteze, menționând că se vor prezenta în curând, în toamnă, propuneri referitoare reluarea controlului la frontierele britanice al migranților.

  Această temă a fost susținută și de Theresa May în parlament aseară, după ce scurgerile de informații apărute în The Guardian.

   

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)

  Tematic

  Brexit este doar începutul! Avertismentul venit din Polonia
  "Familii prin Skype": Cum vrea UK să schimbe viața cetățenilor UE post Brexit
  Oficial UE: Brexit a fost o decizie "proastă" și ar putea fi inversată
  Rundă de negocieri BREXIT: Frână de urgență la beneficiile pentru muncitorii UE
  UE cere Marii Britanii să grăbească procesul Brexit cerând o taxă de ieșire
  Brexit va crea aproximativ 80.000 de locuri de muncă - dezvăluie un raport
  Brexit: Obţinerea cetăţeniei britanice. Creştere uriaşă a cererilor
  Premierul irlandez, despre controlul la frontieră cu Marea Britanie după Brexit
  Tagurile:
  Brexit, document, UE, Theresa May


  Știrile Zilei