23:09 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  80010

  Reacția de la Phenian poate fi un motiv pentru urgentarea unui proiect de rezoluție - embargo pe petrolul importat de RPD Coreeană și înghețarea activelor lui Kim Jong-Un

  BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik. Participanții la "testul de succes" al bombei H au avut parte ieri de o manifestare specială la Phenian.

  "Ei au fost întâmpinați în fața Casei de expoziții arborescente de Ri Man Gon, vicepreședinte al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea și de alți oficiali ai Comitetului Central al partidului", transmite agenția oficială KCNA. "De-a lungul traseelor străzilor, locuitorii Phenianului i-au întâmpinat călduros, fluturând steaguri ale țării, steaguri roșii și buchete de flori".

  Apoi, în această atmosferă, militarii și oamenii de știință care au realizat testul nuclear au continuat parcursul de onoare cu alte etape și cităm în continuare știrea agenției nord-coreene, redactată în stilul inconfundabil:

  "Au vizitat statuile președintelui Kim Il Sung și a conducătorului Kim Jong Il de pe colina Mansu pentru a face un raport despre succesul lor și pentru a depune jurământul că vor încheia cu succes campania lor de cercetare și dezvoltare pentru a atinge obiectivele fazei finale pentru perfecționarea forței nucleare de stat, avansate la cel de-al șaptelea Congres al Partidului Muncitoresc al Coreei, prin îndrumarea respectatului conducător suprem Kim Jong Un".

  La scurt timp după ce la Phenian se desfășura această manifestare extraordinară, Statele Unite au redactat un proiect de rezoluție pe care l-au transmis celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU.

  SUA doresc să fie votat un embargo asupra petrolului destinat Coreei de Nord, blocarea exporturilor de textile ale Phenianului, precum și o înghețare a activelor "controlate direct sau indirect" conducătorul comunist Kim Jong-Un.

  Un alt punct important se referă la interzicerea angajării și remunerării expatriaților nord-coreeni — circa 50.000.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  Rusia lucrează la proiecte trilaterale cu Coreea de Nord și Coreea de Sud
  Rusia și Coreea de Sud au ajuns la un numitor comun în problema Coreei de Nord
  Explozia armei nucleare în Coreea de Nord a provocat un cutremur
  Coreea de Nord declară începutul ofensivei în Pacific
  SUA la un pas de război: Trump nu vrea negocieri cu Coreea de Nord
  Coreea de Nord a speriat ONU - nicio sancțiune, SUA vrea soluție pașnică!
  Insula Sahalin a dispărut după lansarea rachetei de către Coreea de Nord
  Tagurile:
  bombă cu hidrogen, Coreea de Nord


  Știrile Zilei