04:02 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Case

  Brexit: Ce se întâmplă cu prețurile locuințelor din Marea Britanie

  CC BY-SA 2.0 / Neil Williamson / Harbour Lights
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (541)
  35811

  Prețurile locuințelor din Marea Britanie au atins un nou nivel-record, piaţa locuinţelor părând a se elibera de influenţa celor mai sumbre previziuni privind situaţia post-Brexit.

  BUCUREŞTI, 7 sept — Sputnik. Prețul mediu al locuinţelor din Marea Britanie se situează acum la 222.293 £, după ce a crescut cu 1,1% luna trecută, stabilindu-se o creștere anuală de 2,6%, potrivit creditorului Halifax, scrie express.co.uk.

  Piața locuinţelor a scăzut în ultimele luni, dar experții spun că, potrivit cifrelor, piața rămâne puternică. Oferta scăzută și ratele scăzute ale dobânzilor au contribuit la menținerea unor preţuri în creştere.

  „Cifrele recente privind aprobările de împrumuturi ipotecare sugerează că un anumit dinamism poate reveni, probabil pe fondul creşterii puternice, înregistrate recent, a ocupării forței de muncă şi al scăderii ratei șomajului la cel mai mic nivel în ultimii 42 de ani", a declarat Russell Galley, directorul executiv al Halifax Community Bank.

  Acesta a adăugat că prețurile locuințelor vor fi susținute în continuare de ratele scăzute ale dobânzilor la credite ipotecare și de scăderea continuă a numărului proprietăților disponibile pentru vânzare în lunile următoare.

  Creșterile de preț vor continua probabil până la sfârșitul anului 2017, potrivit experţilor.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (541)
  Tagurile:
  Locuințe, prețuri, Brexit


  Știrile Zilei