02:22 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Proteste în Catalonia

  Spania vs Catalonia - întorsătură gravă, arestări masive, confruntări la orizont

  © REUTERS / Albert Gea
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru independența Cataloniei (27)
  33261

  Madridul a interzis oficial referendumul, amenință cu arestări, Barcelona adună voluntari, "ne vom apăra libertățile democratice în fața acestei stări de asediu"

  BUCUREȘTI, 8 sept — Sputnik. Aseară, Curtea Constituțională a Spaniei a suspendat legea referendumului pentru independența Catalunyei, transmite presa internațională. Legea referendumului pentru independența Cataloniei, a fost adoptată cu o zi înainte de parlamentul de la Barcelona.

  Curtea transmis un avertisment ți autorităților locale să nu participe la organizareas referendumului, Procurorul general al Spaniei, Jose Manuel Maza, este gata să acționeze împotriva autorităților catalane, pe baza acuzațiilor de nesupunere, abuz de putere și fraudă, în cazul în care se vor continua demersurile.

  Dar, se pare că aceste amenințări nu sunt suficiente pentru a opri importantul demers politic; la Barcelona se lucrează deja la listele de voluntari pentru secțiile de votare la referendum, care însă vor trebui să înfrunte interdicțiile Madridului, transmite "The Telegraph".

  "Acțiunile în justiție al Madridului nu schimbă nimic", a declarat Jordi Turull, un purtător de cuvânt al guvernului catalan, "Să soliciți un referendum nu e o infracțiune", a declarat Turrul, însistând că își vor apăra libertățile democratice în fața acestei "stări de asediu".

  Тема:
  Referendumul pentru independența Cataloniei (27)

  Tematic

  Președintele Cataloniei: referendum pentru independența regiunii
  Numărul adepților separării Cataloniei de Spania a crescut
  Criză europeană majoră - o țară de prim rang e în pragul ruperii!
  Tagurile:
  Catalonia, confruntări, Referendum, Catalon, Spania


  Știrile Zilei