01:10 22 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.04
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  470 0 0

  Din cauza grupurilor armate implicate în jafuri, numeroase răpiri și asasinate, Columbia este calificată de specialiștii Forumului Economic Mondial drept cea mai puțin sigură țară din lume pentru cei care vor să-și petreacă vacanțele acolo.

  BUCUREȘTI, 9 sept — Sputnik. Forumul Economic Mondial a prezentat un raport privind competitivitatea țărilor din domeniul turismului. Acest document analizează situația securității în 136 de țări, inclusiv numărul actelor legate de crime grave, cum ar fi răpirea, uciderea și terorismul, potrivit cotidianului britanic The Daily Mail.

  Columbia ocupă locul 136 și ultimul loc al acestei clasificări. Cu alte cuvinte, turiștii trebuie să o evite din cauza activității mai multor grupuri armate implicate în traficul de droguri, furturi și răpiri. În plus, atacurile teroriste se produc aproape în mod regulat în multe dintre orașele mari ale țării.

  Columbia este precedată de Yemen, a cărei majoritate a populației suferă de lipsa alimentelor, a apei și a medicamentelor, din cauza conflictului armat aflat în desfășurare. Printre cele cinci țări cele mai periculoase pentru turiști sunt El Salvador, Pakistan și Nigeria. Ucraina ocupă locul 127, Rusia — 109.

  Cele mai sigure țări sunt Finlanda, Emiratele Arabe Unite și Islanda.

  România este clasată a 39-a, iar Moldova ocupă poziția 69.

  Clasamentul celor mai sigure țări, turistic
  © Photo : /www.weforum.org
  Clasamentul celor mai sigure țări, turistic

  Știrile Zilei