04:43 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Brexit

  Brexit: O altă restricţie pentru cetăţenii europeni din Marea Britanie

  © REUTERS / Jon Nazca
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (541)
  130910

  Aproape o cincime dintre proprietarii de locuinţe din Anglia și Țara Galilor sunt acum mai puțin dispuşi să îşi închirieze locuinţele cetăţenilor din Uniunea Europeană sau din Spațiul Economic European.

  BUCUREŞTI, 11 sept — Sputnik. Această reţinere este determinată de faptul că acum li se cere să efectueze controale privind situaţia imigranţilor, potrivit scottishhousingnews.com.

  Potrivit unui document publicat de Asociația Proprietarilor de Locuinţe (RLA) din Marea Britanie, motivul este confuzia existentă cu privire la modul cum proprietarii vor trebui să identifice care cetăţeni ai UE vor avea sau nu dreptul să locuiască în Marea Britanie după Brexit.

  În Marea Britanie, Legea privind dreptul de închiriere prevede că proprietarii au obligaţia să se asigure dacă chiriașii lor au dreptul de a închiria proprietăți în Marea Britanie.

  Proprietarii spun că obligaţia de a verifica statutul chiriașilor imigranţi reprezintă pentru ei o povară excesivă și că, dacă nu respectă reglementările, pot fi amendați sau pot risca până la cinci ani de închisoare.

  În consecință, accesul cetățenilor europeni la locuinţe închiriate în Marea Britanie este semnificativ limitat. 17 % dintre proprietari spun că acum sunt mai puțin dispuşi să îşi închirieze locuinţele cetățenilor din UE.David Smith, directorul departamentului de politici al Asociației Proprietarilor de Locuinţe, a declarat că Guvernul îi lasă pe proprietari și pe cetăţenii europeni într-o situaţie de incertitudine cu privire la locuințele lor.

  „Miniștrii trebuie să stabilească urgent pașii care vor trebui urmaţi pentru a permite proprietarilor să identifice cu ușurință care cetăţeni ai UE vor avea sau nu dreptul să închirieze. Fără această măsură şi confruntaţi cu amenințarea de a fi urmăriţi penal în cazul în care fac o eroare, proprietarii vor deveni și mai reticenţi să închirieze cetăţenilor din UE", a atras atenţia acesta.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (541)

  Tematic

  David Davis: Națiunile UE vor suferi mai mult dacă acordul Brexit va eșua
  Brexit: Ce se întâmplă cu prețurile locuințelor din Marea Britanie
  Brexit: Document divulgat - Guvernul May vrea noi bariere pentru migranți
  Brexit este doar începutul! Avertismentul venit din Polonia
  "Familii prin Skype": Cum vrea UK să schimbe viața cetățenilor UE post Brexit
  DOCUMENT: Regatul Unit vrea să interzică circulația imigranților UE după Brexit
  Oficial UE: Brexit a fost o decizie "proastă" și ar putea fi inversată
  Tagurile:
  europeni, cetățeni, Marea Britanie


  Știrile Zilei