18:54 26 Mai 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Kim Jong-un

  Nu au ținut sema de amenințările lui, l-au sfidat! Recția lui Kim!

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (188)
  89020

  "Suntem aproape, suntem putere militară de nivel mondial, posedăm diverse bombe atomice, bomba H și rachete cu putere mortală de lovire".

  BUCUREȘTI, 12 sept — Sputnik. În ciuda amenințărilor Coreei de Nord, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în această noapte, cu unanimitate de voturi, o nouă rezoluție de sancțiuni, care vizează în special limitarea aprovizionării cu petrol și gaze naturale.

  Rezoluția a fost adoptată la inițiativa Statelor Unite, reprezentanții SUA anunțând dinainte că sunt siguri de rezultatul votului. Sancțiunile au fost date pentru ultimul test nuclear al RPD Coreeană din 3 septembrie.

  Până la ora publicării știrii Phenianul nu a transmis un nou mesaj, în schimb au postat pe site-ul agenției oficiale KCNA un material care transmite amenințări teribile la adresa celor trei state considerate vinovate — SUA, Coreea de Sud și Japonia.

  SUA ar trebui să se oprească și să nu acționeze cu sălbăticie, "luând în considerare poziția și greutatea rivalului său RPD Coreea, care a suferit schimbări după accesul la bomba H. În cazul în care SUA aderă la sancțiuni și la presiune, fără a judeca în mod corespunzător marile semnificații și avertismentul strict oferit de succesul testului cu bomba H, se va confrunta cu o reacție fără precedent, pe care nu o va putea controla", se scrie în textul postat de RPDC.

  "Japonia ar trebui să înțeleagă în mod clar poziția sa și să oprească fapta indecentă de a acționa ca "laba pisicii" SUA", spune cei din RPDC.

  "Armata și poporul din RPDC așteaptă cu mânie împotriva reacționarilor japonezi un moment pentru a soluționa conturile cu autoritățile japoneze actuale, care au preluat conducerea în înăsprirea sancțiunilor împotriva RPDC. Japonia ar trebui să aibă în vedere că este aproape de RPDC, putere militară de nivel mondial care posedă diverse bomba A, bomba H și rachete cu putere mortală de lovire".

  În fine, în privința Coreei de Sud, poziția Phenianului este una plină de ironie, referindu-se la incapacitatea Seulului de a reacționa militar, "ar trebui să înceteze să provoace râsul oamenilor cu o asemenea manevre gen „joint strike", "care amintește de jocul copiilor de-a soldații", se scrie în materialul transmis în această noapte de agenția KCNA.

  Textul este,de fapt, prima difuzare în limba engleză a mesajului transmis pe 7 septembrie de reprezentantul RPD Coreeană la Comitetului de Pace Asia-Pacific Coreea. În acest context, reprezentantul RPDC a "denunțat noile manevre ale forțelor ostile pentru a sancționa și a pune presiune" pe Phenian.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (188)

  Tematic

  Rusia lucrează la proiecte trilaterale cu Coreea de Nord și Coreea de Sud
  Rusia și Coreea de Sud au ajuns la un numitor comun în problema Coreei de Nord
  Explozia armei nucleare în Coreea de Nord a provocat un cutremur
  Coreea de Nord declară începutul ofensivei în Pacific
  SUA la un pas de război: Trump nu vrea negocieri cu Coreea de Nord
  Coreea de Nord a speriat ONU - nicio sancțiune, SUA vrea soluție pașnică!
  Insula Sahalin a dispărut după lansarea rachetei de către Coreea de Nord
  Rusia evacuează populația din apropierea frontierei cu Coreea de Nord
  Tagurile:
  Reacție, sfidare, Amenințare, Kim Jong-un
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei