17:46 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Inundații în Italia

  Urgie în Italia:morţi şi mii de case afectate după o vijelie neobişnuită (VIDEO)

  © REUTERS / Leonardo Bianchi
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1419 0 0

  Orașul Livorno din nordul Italiei a fost lovit de o furtună intensă, căzând, în doar patru ore, o cantitate dublă de precipitaţii faţă de cantitatea lunară normală, potrivit presei locale.

  BUCUREŞTI, 12 sept — Sputnik. În urma furtunii puternice care a lovit orașul Livorno din nordul Italiei, opt oameni au murit și sute de case au rămas fără curent electric, potrivit presei locale citate de RT.com.

  Primarul orașului toscan, Fillipo Nogarin, a scris pe Twitter că în jur de 290 de case erau încă fără curent electric luni, faţă de 2700 câte erau afectate cu o zi înainte.

  Preşedintele Toscanei, Enrico Rossi, a anunţat că va fi declarată stare de urgenţă în zonă, urmând ca un buget iniţial de 3 milioane de euro să fie folosit pentru refacerea zonei, potrivit La Repubblica.

  Jurnalistul Alessandro Barabino a postat imagini cu pagubele produse în oraş.

  Guvernul local a emis o alertă de cod portocaliu înaintea furtunii, dar, după ce au căzut cantităţi enorme de ploaie în doar patru ore, localnicii se întreabă de ce alerta nu a fost actualizată la „roşu".

  Patru persoane, membrii unei familii, au fost ucise după ce apartamentul lor aflat la subsol a fost inundat în timpul furtunii, care a transformat străzile și zonele învecinate în râuri și lacuri. Un băiat de patru ani se afla printre victime.

  O altă victimă, Martina Bechini, a fost găsită de poliție în râul D'Ardenza, după ce casa ei din sud-estul oraşului a fost înghițită de ape. Corpul soțului ei, Filppo Meschini, a fost găsit anterior, la doi kilometri distanță de casa lor, potrivit presei locale.

  Primarul orașului a anunțat o perioadă de doliu, în timpul căreia steagurile vor fi coborâte în bernă pe clădirile municipale până la înmormântarea victimelor.

  Tematic

  Director ANM: "Ciclonul de deasupra Italiei vine spre România"
  Tagurile:
  urgie, Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei