02:03 23 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  An aerial picture shows people taking part in a protest against government's proposed labour law reforms near the Place de la Bastille (Bastille Square) in Paris

  Fum și petarde la Paris: Proteste împotriva noului Cod al Muncii (VIDEO)

  © AFP 2018 / ALAIN JOCARD
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  339 0 0

  Parizienii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noii reforme a muncii propuse de președintele francez Emmanuel Macron

  BUCURESTI, 12 sep — Sputnik. Cel de-al II-lea cel mai mare sindicat din Franța, Confederația Generală a Muncii (CGM), protestează împotriva reformei muncii propusă de guvern, informeaza Sputnik International. 

  Pe 31 august, guvernul francez a anunțat un plan de reformare a legislației muncii. Scopul este de a oferi angajatorilor mai multă libertate și de a stimula economia. Reforma va acoperi atât contracte urgente, cât și contracte pe durată nedeterminată de angajare, de concediere, precum și de alte relații de muncă supuse legii.

  Proiectele de dispoziții ale legii muncii au fost criticate pe scară largă de sindicate și de partidele de stânga, deoarece ar facilita companiilor să-și reduca personalul și să reducă plățile pentru orele suplimentare. Partidul Frontului Național (FN) a declarat că reformele par să favorizeze firmele mari mai degrabă decât companiile mici sau mijlocii. Cel mai mare sindicat din Franța, CFDT, nu participa la grevă.

  Se așteaptă ca proiectul de lege să fie prezentat Consiliului de Miniștri al Franței pe 22 septembrie.

  Tematic

  Macron pregătește o lovitură dură contra României și Estului - are deja aliați
  Directiva UE privind „muncitorii detașați” scoate Parisul în stradă, anti Macron
  Macron la București - prezență carismatică și tupeu peste limite
  Tagurile:
  Legea muncii, Reforma muncii, Proteste, Emmanuel Macron, Franța
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei