08:06 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Britain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street in London, March 29, 2017.

  May: o "decizie istorică" abandonarea dreptului UE

  © REUTERS / Stefan Wermuth
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
  766 0 0

  Marți, deputații europeni au adoptat "Legea privind abrogarea", legea de abrogare a statutului de membru al Uniunii Europene, o decizie considerată "istorică" de către premierul Theresa May pentru continuarea negocierilor pe "fundații solide".

  BUCURESTI, 12 sep — Sputnik. Luni, după mai mult de 8 ore de dezbateri, deputații britanici au votat proiectul de lege "Repeal Bill" cu 326 de voturi contra 290 în a doua lectură, după respingerea amendamentului privind blocarea forței de muncă, scrie Sputnik France

  "La începutul acestei dimineți Parlamentul a luat o decizie istorică, a sprijinit voința poporului britanic și a votat pentru un proiect de lege care aduce certitudine și claritate pentru retragerea noastră din Uniunea Europeană", a declarat Theresa May.

  Votarea a fost crucială pentru Theresa May după pierderea majorității parlamentare pe 8 iunie. "Legea privind abrogarea" va continua să fie discutată în Parlament în zilele următoare. Membrii au validat calendarul prezentat de guvern pentru ultima examinare, care durează 8 zile. Unii oficiali aleși consideră că această întârziere este prea scurtă, având în vedere complexitatea textului.

  Partidul Laburist a cerut guvernului să modifice proiectul de lege, denunțând "confiscarea puterii" conținută în mai multe prevederi care conferă miniștrilor anumite prerogative până acum delegate parlamentului.

  "Un vot de respingere a acestui proiect de lege ar însemna o cale haotică de ieșire din Uniunea Europeană", a spus David Davis în cursul zilei.

  "Legea privind abrogarea" are ca scop abrogarea Legii comunităților europene din 1972 și acordarea Parlamentului și puterii executive dreptului de modificare a legilor existente.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
  Tagurile:
  Decizie istorică, Abrogarea dreptului UE, Theresa May, Marea Britanie, Regatul Unit, UK


  Știrile Zilei