16:54 25 Mai 2020
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON3.98
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul Consiliului European de la Sibiu din 9 mai 2019 (14)
  36222

  Președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker susţine miercuri un al treilea discurs cu privire la „starea Uniunii" Europene. Acesta a făcut un anunţ foarte important.

  BUCUREŞTI, 13 sept — Sputnik. Jean Claude Juncker a spus miercuri, în cadrul unui al treilea discurs cu privire la „starea Uniunii" Europene, că este timpul ca România să intre în Spațiul Schengen.

  „Democraţia e bazată pe compromis, nu pe învinşi şi învingători. Compromisul e o artă de a construi poduri între noi. Dacă vrem o UE mai puternică, trebuie să fie una mai incluzivă. Una care să întărească apărarea graniţelor. E timpul să aducem România şi Bulgaria în Schengen. Şi Croaţia trebuie adusă în Schengen, după ce îndeplineşte condiţionalităţile tehnice", a declarat președintele Comisiei Europene.

  Jean-Claude Juncker a mai propus miercuri, în același discurs în plenul Parlamentului European la Strasbourg, organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, pe 30 martie 2019, în oraşul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar.

  Тема:
  Summitul Consiliului European de la Sibiu din 9 mai 2019 (14)
  Tagurile:
  Jean Claude Juncker


  Știrile Zilei