01:59 23 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Tayyip Erdogan

  Erdogan: acordul Turciei cu Rusia „a înfuriat SUA"

  © AFP 2018 / ADEM ALTAN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27250

  Recep Erdogan a comentat reacția Washingtonului privind acordul Ankara-Moscova privind livrările de sisteme de rachete S-400, la o zi după semnarea contractului.

  BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că acordul Turciei cu Rusia cu privire la aprovizionarea sistemelor de rachete S-400 "a înfuriat Statele Unite", scrie Sputnik International.

  "Trebuie să așteptăm după voi [SUA]? Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura securitatea națională. Suntem gazdele din propria noastră casă", a subliniat liderul turc.

  El a adăugat că, după ce Statele Unite și Israelul refuzaseră să furnizeze trupe de luptă în Turcia, Ankara s-a dezvoltat și a început să le producă ea însăși, provocând îngrijorarea celor două state.

  Marți, Erdogan a declarat că Ankara a făcut prima plată pentru sistemele S-400 din Rusia.

  Pentagonul a informat autoritățile turce despre preocupările legate de cumpărarea sistemelor de rachete de suprafață rusești S-400, invocând statutul de membru al NATO ca motiv pentru care statul să se apere prin intermediul "sistemului de apărare antirachetă" al Alianței.

  Întrebat dacă aderarea Turciei la NATO ar deveni un obstacol în calea livrărilor S-400, consiliul de la Kremlin a spus că "fiecare partid își asumă angajamente care determină ce are dreptul de a face cu armele livrate și ce nu poate face".

  S-400 este sistemul de apărare aeriană din generația următoare a Rusiei. Acesta poartă trei tipuri diferite de rachete capabile să distrugă țintele aeriene pe intervale scurte până la extrem de lungi. Sistemul este conceput pentru a urmări și distruge diverse tipuri de ținte aeriene, de la aeronave de recunoaștere la rachete balistice.

  Tagurile:
  Recep Tayipp Erdogan, SUA, Rusia, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei