06:50 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Spațiul Schengen

  „Nicio posibilitate" ca România să intre în Schengen. Statul UE care nu ne vrea

  © Flickr/ Philippe Le Moine
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9512

  Oficiali germani au declaratcă sunt sceptici cu privire la posibilitatea ca România şi Bulgaria să intre în viitorul apropiat în Schengen sau să adopte moneda euro, în pofida faptului că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a pledat pentru admiterea ambelor ţări în spaţiul Schengen şi extinderea zonei euro către toate statele UE.

  BUCUREȘTI, 14 sept — Sputnik. Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a declarat că nu vede pentru România şi Bulgaria nicio posibilitate să intre în spaţiul Schengen, scrie stiripesurse.ro.

  "Sincer vorbind, mai au un drum lung de parcurs. Decizia nu va fi luată astăzi", a spus Thomas de Maiziere legat de acest subiect, la sosirea la Reuniunea Consiliului UE pentru justiţie şi afaceri interne.

  Opinii rezervate au fost exprimate de responsabilii germani şi cu privire la extinderea zonei euro şi adoptarea monedei comune de către România şi Bulgaria.

  Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaueble, a salutat iniţiativa lui Juncker, dar a amintit că pentru ca alte ţări să se poată alătura zonei euro este necesar să îndeplinească toate criteriile. Totodata, o adoptare prematură a monedei comune poate genera probleme.

  Potrivit Germaniei, statele care intră în zona euro trebuie să fie capabile să gestioneze o monedă stabilă şi puternică, asupra căreia nu vor putea să intervină cu devalorizări.

  Preşedintele comisiei de finanţe a Uniunii Creştin Sociale (CSU — aliata bavareză a Uniunii Creştin Democrate a cancelarului Angela Merkel), Hans Michelbach, s-a pronunţat clar împotrivă extinderii zonei euro şi a spus direct că România şi Bulgaria nu îndeplinesc condiţiile pentru a se alătura acestei zone.

  Tematic

  Juncker: Declarație despre viitorul României în Schengen și Summit-ul la Sibiu
  După întâlnirea cu Macron: Iohannis, despre cursul României în Schengen
  Noile reguli de călătorie post-BREXIT: Zona Schengen pentru UK și România
  Olanda propune înființarea unui “Schengen militar” în Europa
  Tagurile:
  UE, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei