07:31 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Members of the emergency services work alongside an underground tube train at a platform at Parsons Green underground tube station in west London on September 15, 2017, following an incident on an underground tube carriage at the station

  Explozia din metroul din Londra - „Atac terorist”. Șocant: detonare parțială

  © AFP 2018 / Daniel LEAL-OLIVAS
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  96 0 0

  Organele de anchetă au calificat deflagrația de astăzi din Londra drept atentat terorist.

  BUCUREȘTI, 15 sept — Sputnik. Poliția londoneză a calificat incidentul care a avut loc la stația Parsons Green a metroului londonez ca fiind un atentat terorist, scrie RIA Novosti.

  „La momentul de față noi examinăm incidentul ca fiind un atentat terorist. Investigația va fi dusă în continuare de către subdiviziunea care este responsabilă cu lupta antiteroristă", a declarat un reprezentat al poliției jurnaliștilor din Marea Britanie.

  O explozie a avut loc astăzi în timpul orei de vârf în cadrul stației Parsons Green a metropolitanului londonez. Parsons Green este un district situat în partea de vest a Londrei unde locuiesc în mare parte studenți, persoane cu venituri modeste și mulți emigranți.

  Explozia a fost cauzată de un exploziv artizanal. În urma detonării acestuia, 18 persoane au fost rănite.

  Comandamentul Terorism al Poliției Metropolitane a confirmat că investighează cazul. Asistentul comisarului Mark Rowley a spus că explozivul artizanal nu a fost a detonat complet.

  Din imagini se vede o canistră albă — aparent cu fire trase de ea — în interiorul se vede ceea ce pare a fi o pungă de congelator a unui supermarket Lidl.

  Anchetatorii spun că dispozitivul nu a detonat pe deplin.

  Martorii au relatat despre o "prezență extrem de masivă a poliției" și "câteva persoane rănite", care ar putea avea arsuri faciale. Câteva persoane au fost rănite într-o bătaie dintre mai mulți oameni care încercau să părăsească stația.

  Tagurile:
  Explozie metrou, Atac terorist, Londra
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei