07:34 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Shinzo Abe

  Tokyo a explicat de ce nu a doborât racheta nord-coreeană

  © AFP 2018 / Kazuhiro Nogi
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  76211

  Tokyo a declarat că a controlat complet zborul rachetei lansate de Phenian, care a survolat teritoriul japonez vineri dimineață. În absența unei amenințări directe, racheta nu a fost doborâtă

  BUCUREȘTI, 15 sept — Sputnik. Japonia a urmărit zborul rachetei lansate vineri de Coreea de Nord, a declarat presei prim-ministrul Shinzo Abe.

  "Guvernul japonez a urmărit racheta încă de la lansarea acesteia și era de pregătit în totalitate. Vom continua să protejăm securitatea și calmul poporului nostru, în baza alianței japonezo-americane", a spus el, subliniind necesitatea de a respecta sancțiunile adoptate de Consiliul de Securitate al ONU împotriva Coreei de Nord.

  Forțele japoneze de autoapărare au explicat, la rândul lor, de ce nu au doborât racheta care a zburat peste teritoriul Japoniei.

  Întrucât s-a constatat că fragmentele rachetei nu ar fi căzut pe teritoriul Japoniei și ar fi deteriorat nimic, militarii au decis să nu o doboare, a explicat secretarul general al guvernului Yoshihide Suga.

  Coreea de Norda lansat, vineri, la ora 06:57 ora locală (00:55 ora Bucureștiului), o nouă rachetă, din districtul Sunan, nord-vest de Phenian.

  Racheta a fost lansată în direcția Mării Estului, a anunțat Comitetul șefilor Statului Major mixt (JCS) al Coreei de Sud. Locuitorii mai multor prefecturi japoneze au fost chemați să stea adăpostiți ca urmare a informării despre lansarea rachetei. Racheta nord-coreeană a parcurs o distanță de 3.700 km și a ajuns la altitudinea de 770 km, a afirmat armata sud-coreeană. Pe 29 august, o rachetă nord-coreeană de rază medie Hwasong-12 a survolat Hokkaido.

  Tagurile:
  Japonia, Coreea de Nord
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei