07:37 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Lansarea unei rachete de către Coreea de Sud

  (VIDEO) Seulul este gata să „distrugă iremediabil” Coreea de Nord

  © REUTERS / Defense Ministry/Yonhap
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  193 0 0

  Liderii Coreei de Sud sunt înfuriați după lansarea ultimelor rachetelor de către Phenian, iar președintele Moon Jae-in avertizează că provocările ar putea duce la distrugerea completă a Coreei de Nord.

  BUCUREȘTI, 15 sept — Sputnik. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a exclus posibilitatea deschiderii unui dialog cu Coreea de Nord, transmite RT.

  "În cazul în care Coreea de Nord întreprinde provocări împotriva noastră sau aliatului nostru, avem puterea de a distruge (Nordul) dincolo de orice recuperare", a declarat vineri liderul sud-coreean, citat de agenția de știri Yonhap.

  Moon a vorbit după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă în cursul zilei care a traversat spațiul aerian japonez și a aterizat în Oceanul Pacific, la aproximativ 2000 km est de Japonia. Seul a convocat imediat o reuniune a Consiliului Național de Securitate (CNN), în care s-a reiterat faptul ca Nordul a încălcat încă o dată rezoluțiile Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite și "reprezintă o provocare gravă pentru pacea și stabilitatea Peninsulei Coreene și a comunității globale".

  "Am condamnat cu îndârjire și exprim mânia la această serie de provocări din partea Nordului", a spus Moon, citat de Yonhap.

  Președintele sud-coreean a mai spus că dialogul dintre Sud și Nord este în prezent imposibil și a cerut o presiune mai mare asupra Nordului.

  "Dialogul este imposibil într-o situație ca asta. Sancțiunile și presiunile internaționale vor fi înăsprite pentru a forța Coreea de Nord să nu aleagă altă opțiune decât să avanseze pe calea unui dialog autentic", a mai precizat Moon.

  Purtătorul de cuvânt al Președinției, Park Soo-hyun, a declarat ca Seulul ar trebui să fie pregătit pentru noi tipuri de amenințări din partea Nordului. Președintele Moon a cerut o revizuire prealabilă a acordului cu SUA, permițând desfășurarea unor exerciții militare ample.

  Vineri dimineața a avut loc cel de-al doilea test efectuat de Coreea de Nord. Racheta a acoperit o distanță de aproximativ 3.700 km si a traversat Japonia, ajungând în Oceanul Pacific de Nord.

  Joi, Phenianul a amenințat că va "scufunda" Japonia și va "șterge" Coreea de Sud după adoptarea unei noi rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU în această săptămână, ca răspuns la testul nuclear recent.

  Tagurile:
  Coreea de Sud
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei