07:34 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Hacker

  Noul virus care poate pătrunde în smatrphone-ul tău în doar 10 secunde (VIDEO)

  © Sputnik / Vladimir Trefilov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  139 0 0

  Experții în programare a unei companii au difuzat un cominicat prin care se anunță că exstă un nou virus care poate pătrunde în smartphone-uri în doar 10 secunde.

  BUCUREȘTI, 16 sept — Sputnik. Experții din cadrul companiei Armis Labs au descoperit un visrus foarte periculos care poate poate pătrunde prin Bluetooth. Despre această noutate s-a aflat în urma difuzării unui comunicatul de presă publicat pe site-ul acestei companii, scrie RIA Novosti.

  Prin intermediul acestui virus, care a și fost denumit BlueBorne, se poate obține controlul asupra oricărui computer sau gadget-uri. Pentru a fi „infectat” oricare din aceste dispozitive este destul doar să fie conectată funcția Bluetooth.

  "BlueBorne poate fi folosit de hackeri care urmăresc scopuri precum ar fi spionajul cibernetic, furtul de date sau introducerea programelor de extorcare", au mai  subliniat experții Armis Labs.

  Cei de la Armis Labs consideră programele cele mai vulnerabile sunt cele instalate pe dispozitivele Android, Linux, Windows și toate versiunile de iOS. Practic, virusul BlueBorne poate pătrunde în toate dispozitivele care au funcția Bluetooth, astfel numărul cărora în lume atinge 8,2 miliarde de gadget-uri.

   

  Tagurile:
  virus
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei