02:35 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  13410

  Bombardiere supersonice B-1B ale SUA au efectuat exerciții în comun cu Coreea de Sud „ca avertisment pentru Phenian" - media

  BUCUREȘTI, 18 sept — Sputnik. Bombardierele supersonice americane B-1B, împreună cu avioanele de luptă stealth F-35B, au efectuat un exercițiu militar comun cu Coreea de Sud ca răspuns la mișcările recente ale Phenianului, a afirmat agenția de presă Yonhap din Coreea de Sud, citând o sursă guvernamentală.

  Armata americană a efectuat luni un "exercițiu de bombardament simulat în spațiul aerian al Coreei", a spus sursa. După exerciții, jeturile F-35B și bombardierele B-1B s-au întors la bazele lor din Japonia și Guam, precizează surse.

  Exercițiile au avut loc la câteva zile după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, care a trecut prin spațiul aerian al Japoniei, lângă Hokkaido.

  Tensiunile au crescut în Peninsula Coreană, deoarece Phenianul a efectuat al șaselea test nuclear în septembrie. Nordul a susținut că a testat cu succes o bombă cu hidrogen care poate fi montată pe o rachetă balistică intercontinentală (ICBM).

   

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  Șoc: Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă peste Japonia - reacție mondială
  Rusia lucrează la proiecte trilaterale cu Coreea de Nord și Coreea de Sud
  Rusia și Coreea de Sud au ajuns la un numitor comun în problema Coreei de Nord
  Tagurile:
  Bombardiere supersonice B-1B, Exerciții militare, Coreea de Sud, SUA, Coreea de Nord


  Știrile Zilei