11:13 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Porți de securitate la Turnul Eiffel

  Nebunia terorii în Franța - îmbracă în sticlă uriașul Turn Eiffel! (FOTO)

  © AFP 2019 / PATRICK KOVARIK
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  761 0 0

  Lucrul a început pe un perete de sticlă antiglonț de-a lungul bazei Turnului Eiffel. Măsura face parte dintr-un efort in valoare de multe milioane de euro pentru îmbunătățirea securității privind atracția turistică din Paris pe fondul stării de urgență în care se afla Franța.

  BUCURESTI, 19 sept — Sputnik. După o serie de atacuri teroriste în Franța în ultimii ani, inclusiv atacurile si atentatele cu bombă sinucigașă din centrul Parisului din noiembrie 2015 și atacul camionului de la Nisa anul trecut, Franța este în prezent în stare de urgență, scrie RT.

  În luna august, poliția franceză a reținut un bărbat care încerca să împingă un punct de control de securitate al Turnului Eiffel, în timp ce flutura un cuțit.

  Proiectul gardului de protecție în jurul Turnului Eiffel
  Proiectul gardului de protecție în jurul Turnului Eiffel

  Anul trecut, oficialii turistici au raportat o scădere a numărului de vizitatori la Turnul Eiffel. Dar eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a atrage turiștii înapoi la puntea iconică de vizionare printr-un proiect de modernizare de 300 de milioane de dolari.

  Reparația include măsuri de securitate suplimentare, semne noi și o creștere a disponibilității biletelor online din 2018.

  Proiectul gardului de protecție în jurul Turnului Eiffel
  Proiectul gardului de protecție în jurul Turnului Eiffel

  Potrivit ziarului francez L'Echo, instalarea zidului de sticlă a început luni, cu o construcție planificată astfel încât să provoace cât mai puțină perturbare traficului turistic.

  Compania de operare a Turnului Eiffel, SETE, supraveghează proiectul. Panourile antiglonț vor fi amplasate pe axele nordice și sudice dinspre Champs de Mars și podul Jena.

  La începutul acestui an, viceprimarul Parisului, Jean-Francois Martins, a indicat că este timpul să înlocuiască barierele temporare de oțel care au fost instalate în jurul turnului de la începutul Euro 2016.

  Franța urmează să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024. Organizatorii jocurilor de vară intenționează să utilizeze atracțiile turistice ca locații pentru anumite sporturi, inclusiv Turnul Eiffel ca arenă de volei pe plajă și tir.

  Tagurile:
  Turnul Eiffel


  Știrile Zilei