19:53 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, la o paradă militară

  Lecție de sfidare a SUA: Kim anunță "Continuăm creșterea nucleară"

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  163851

  Un nou mesaj radical al Coreei comuniste - "fără compromisuri și concesii, sporind demnitatea și onoarea țării și a națiunii, urmăm calea creșterii forței nucleare"

  BUCUREȘTI, 21 sept — Sputnik. Fără nicio teamă de rezoluțiile Consiliului de Securitate sau de sancțiunile venite din toate direcțiile, Phenianul a transmis în această noapte un nou mesaj prin intermediul agenției oficiale KCNA.

  În textul construit în stilul specific Coreei de Nord, se exprimă atât unitatea și determinarea poporului în dorința sa de a "depăși orice greutăți și dificultăți", dar se insistă mult pe intenția "autodezvoltării" și pe încrederea de sine.

  În privința SUA, "poziția este clară" și consideră că Washingtonul trebuie să înceteze "politica ostilă și amenințarea nucleară" pentru ca Phenianul să nu mai continue testele și dezvoltarea armamentului atomic.

  Reproducem integral acest comunicat radical transmis de agenția KCNA:

  "RPD Coreeană iese acum învingătoare din lupta cu imperialiștii conduși de SUA, împiedicând cu fermitate mișcările anti-RPDC ale dușmanilor, fără compromisuri și concesii.

  Istoria revoluției coreene, care a început și a avansat în mod victorios prin dezvoltarea prin sine însăși, arată că numai atunci când cineva crede în puterea proprie și o sporește, se pot depăși orice greutăți și dificultăți, se pot obține cele mai mari succese în cele mai rele condiții, crescând demnitatea și onoarea țării și a națiunii, precum și realizarea prosperității.

  Realizările semnificative ale Coreei democrației populare sunt fructul spiritului poporului coreean de încredere în sine și de autodezvoltare, sub îndrumarea înțeleaptă a respectatului lider suprem Kim Jong Un.

  Poziția poporului coreean față de SUA este foarte clară.

  Până când politica ostilă a SUA și amenințarea nucleară nu vor fi îndepărtate în mod fundamental, RPD Coreeană va urma în mod invariabil calea creșterii forței nucleare, pe baza încrederii în sine și a auto-dezvoltării.

  Este doar o iluzie a SUA de a înăbuși RPDC atât timp cât țara este condusă de marele partid, iar poporul său are spiritul puternic al încrederii în sine și în propria dezvoltare.

  Lumea va vedea în viitor cum spiritul curajos al Coreei bazate pe principiile Juche care va fi victorios în lupta cu Statele Unite".

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  României i se cere să întrerupă relațiile diplomatice cu Coreea de Nord
  Putin, Macron: Coreea de Nord amenință pacea și securitatea globală
  (VIDEO) Seulul este gata să „distrugă iremediabil” Coreea de Nord
  Șoc: Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă peste Japonia - reacție mondială
  Rusia lucrează la proiecte trilaterale cu Coreea de Nord și Coreea de Sud
  Rusia și Coreea de Sud au ajuns la un numitor comun în problema Coreei de Nord
  Explozia armei nucleare în Coreea de Nord a provocat un cutremur
  Coreea de Nord declară începutul ofensivei în Pacific
  SUA la un pas de război: Trump nu vrea negocieri cu Coreea de Nord
  Tagurile:
  Kim Jong-un, SUA


  Știrile Zilei