21:40 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  City of London

  „Brexit - dezastru național". Marea Britanie va rămâne în UE și va adera la euro

  © Flickr / Mariano Mantel
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)
  421403

  Un politician britanic conservator, fost vicepremier al Marii Britanii, a făcut nişte afirmaţii surprinzătoare. Ce turnură ar putea lua situaţia în legatură cu Brexit?

  BUCUREŞTI, 21 sept — Sputnik. Politicianul britanic conservator Lordul Michael Heseltine, fost vicepremier al Regatului Unit, a făcut afirmaţii surprinzătoare, spunând că Marea Britanie nu numai că va rămâne în Uniunea Europeană, dar chiar va adera la moneda unică, potrivit Daily Express.

  Lordul Michael Heseltine, un susținător ferm al statutului de membru al UE, a reafirmat, la emisiunea de dezbateri LBC, că Marea Britanie va intra în zona euro, adoptând moneda unică a blocului.

  El a mai spus că partidul conservator al Theresei May se confruntă cu dificultăţi care îl împiedică să finalizeze Brexit, deoarece mulţimi de alegători tineri împărtășesc entuziasmul politicianului pentru proiectul politic al Bruxelles-ului.

  Întrebat de gazda emisiunii dacă mai crede că Marea Britanie va adopta euro, politicianul a răspuns: „Da, cred."

  Acesta susţine că Marea Britanie ar putea să se reîntoarcă în UE, chiar dacă va ieşi din bloc în martie 2019.

  Însă a adăugat că este „foarte posibil să nu părăsim UE", spunând că sunt două lucruri care vor face că Marea Britanie să rămână în bloc.

  „În primul rând, opinia publică se schimbă ţinând cont de evenimente. Încă nu s-a întâmplat, sunt primul care recunoaşte asta, dar cred că se va schimba. În al doilea rând, Parlamentul — care este organismul suveran al țării noastre — nu are curajul pentru asta. Nu va exista o majoritate care să susţină acest lucru și se va găsi o modalitate de a anula actuala procedură legată de articolul 50", a declarat Michael Heseltine.

  Acest proces ar presupune ca fiecare dintre cele 27 de state membre ale UE să voteze în unanimitate pentru a permite Marii Britanii să întrerupă procedura legată de articolul 50, ceea ce Heseltine consideră că se va întâmpla.

  Când gazda emisiunii l-a întrebat pe Lord Heseltine dacă este dezamăgit de insistenţa cu care premierul ţine să îndeplinească voința electoratului britanic, politicianul a răspuns: „Consider că Brexit este un dezastru național."

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)

  Tematic

  Brexit. Tot mai mulţi cetăţeni ai UE care au muncit ani întregi în UK, expulzaţi
  Presa a aflat detalii din discursul din 22 septembrie al lui May despre Brexit
  Brexit anulat şi înăsprirea condiţiilor pentru imigranţii UE în Marea Britanie
  Eastern Europe Drives Economic Growth in Brexit-Mired EU
  Tagurile:
  Cetățenii UE, Euro, Brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei