09:36 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Donald Trump

  Trump a inventat o nouă țară în Africa

  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15712

  Președintele SUA, Donald Trump, a inventat o nouă țară pe continentul African

  BUCUREȘTI, 21 sept — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a menționat de două ori un stat african inexistent — „Nambia", în timpul unei întrevederi cu liderii statelor Africii, care a avut loc în marja lucrărilor Adunării Generale a ONU. Înregistrarea video cu discursul rostit în cadrul întrevederii este disponibilă pe canalul YouTube oficial al Casei Albe.

  "În Guineea și Nigeria ați luptat cu focarul teribil al virusului Ebola. Sistemul de protecție a sănătății din Nambia devine tot mai autosuficient", a declarat președintele.

  Ulterior, în transcrierea discursului, publicată pe site-ul Casei Albe, "Nambia" a fost înlocuită cu „Namibia". În afară de aceasta, în textul adresării au fost făcute și alte modificări.

  Anterior, Trump a mai comis anumite erori în legătură cu denumirile unor țări. Astfel, președintele american a fost criticat după ce a utilizat articolul hotărât ("the") atunci când a vorbit de Ucraina. Fostul ambasador al SUA în Rusia, Michael McFaul, a atras atenția la mesajul lui Trump în Twitter, subliniind că o astfel de formulă de adresare este considerată jignitoare de ucraineni.

  Tematic

  Putin despre SUA: E greu să ai un dialog cu cei ce confundă Austria cu Australia
  Tagurile:
  Nambia, ONU, Donald Trump, Namibia, Africa, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei