02:05 15 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.06
 • RUB0.25
 • RON4.13
 • UAH0.61
  North Korea's Foreign Minister Ri Yong Ho addresses the 71st session of the United Nations General Assembly, at U.N. headquarters, Friday, Sept. 23, 2016.

  Coreea de Nord: Lansarea unui atac nuclear spre SUA este "inevitabilă"

  © AP Photo / Richard Drew
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (215)
  82850

  Phenianul a declarat sâmbătă că lansarea de rachete balistice spre SUA este "inevitabilă cu atât mai mult" datorită etichetei pe care i-a pus-o președintele SUA, Donald Trump, liderului RPDC, Kim Jong-un, ca "omul rachetă".

  BUCUREŞTI, 24 sept — Sputnik. Doar la câteva ore după ce bombardierele americane B-1B cu încărcături nucleare au zburat foarte aproape de națiunea nordică, ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a declarat, în adresarea sa de sâmbătă către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, că lansarea de către Phenian a rachetelor spre SUA este "inevitabilă cu atât mai mult", deși el nu a specificat mai multe detalii.

  Referindu-se la Trump ca "Domnul președinte rău", Ri a continuat escaladarea în continuare a retoricii dintre cele două națiuni, cea mai recentă fiind purtată de liderul nord-coreean, Kim Jong-o, care l-a numit pe președintele american "deranjat mental" și un "bătrân senil".

  "Din cauza lipsei de cunoștințe de bază și sentimente propriu-zise, el a încercat să insulte demnitatea supremă a țării mele, făcând referire la o rachetă. Cu toate acestea, a comis o greșeală ireversibilă de a face cu atît mai mult inevitabilă vizita rachetelor noastre pe întreg continentul american… Ne vom asigura ca el [Trump] să suporte consecințe cuvintelor sale, mult dincolo de scopul pe care îl urmăreşte, chiar dacă este gata să facă acest lucru", a spus ministrul în adresarea sa la Adunarea Generală a ONU.

  Ri a mai spus că președintele american încearcă să transforme ONU în ceea ce s-a referit anterior, un cuib de "gangsteri", adăugând că Trump este personal într-o "misiune de sinucidere".

  Ri a afirmat că Trump trebuie să-și amintească faptul că Phenianul se va apăra dacă SUA ar încerca o operațiune de decapitare asupra Statului Major al nostru sau un atac militar împotriva țării noastre.

  El a subliniat, de asemenea, că președintele SUA va fi responsabil pentru toate "viețile nevinovate" pierdute ca urmare a unui eventual conflict militar.

  "În cazul în care viețile nevinovate ale Statelor Unite sunt pierdute din cauza acestui atac sinucidial, Trump va fi total responsabil", a adăugat Ri.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (215)

  Tematic

  României i se cere să întrerupă relațiile diplomatice cu Coreea de Nord
  Imagine video cu lansarea rachetelor Hyunmoo-2 împotriva Coreei de Nord
  Putin, Macron: Coreea de Nord amenință pacea și securitatea globală
  Tagurile:
  Adunarea Generală a ONU, Coreea de Nord, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei