15:52 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Kim Jong-un

  SUA și Coreea de Sud dau înapoi în fața lui Kim: "Nu v-am declarat război!"

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  161360

  Trump a amenințat Coreea de Nord cu "distrugerea totală", dar acum Casa Albă bate în retragere - "nu vrem război cu voi!"

  BUCUREȘTI, 26 sept — Sputnik. După întregul șir de declarații belicoase și amenințări cu "distrugerea totală", Casa Albă a reacționat la afirmațiile ambasadorului RPD Coreeană. "Nu am declarat război Coreei de Nord, sincer, sugestia respectivă este absurdă" a spus purtătoarea de cuvânt a președinției americane, Sarah Sanders.

  Ieri, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-Ho, a declarat la New York, că președintele american Donald Trump a declarat război țării sale.

  "Din moment ce Statele Unite au declarat război țării noastre, avem tot dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv doborârea de bombardiere americane, chiar și atunci când acestea nu se află în spațiul nostru aerian", a declarat minstrul de la Phenian.

  Pe de altă parte, minstrul de externe sud-coreean, Kang Kyung-Wha, a cerut Statelor Unite "să evite escaladarea conflictului cu Coreea de Nord". Este foarte probabil ca Phenianul să recurgă la noi provocări, a comentat ministrul.

  Ministrul sud-coreean "a recunoscut că Phenianul a făcut progrese mai rapide decât se aștepta în dezvoltarea unei arme nucleare", transmite Agerpres, confirmând astefel declarațiile și amenințările Nordului.

  Vineri, Kim Jong Un a anunțat că va urma un test al unei bombe cu hidrogen în Pacific, fapt care a șocat comunitatea internațională.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  Lecție de sfidare a SUA: Kim anunță "Continuăm creșterea nucleară"
  Trump: Kim Jong-un - "omul rachetă"
  Kim Jong-un a dezvăluit de ce are nevoie de arme nucleare
  Nu au ținut sema de amenințările lui, l-au sfidat! Recția lui Kim!
  Kim Jong a ordonat să fie produse mai multe rachete intercontinentale
  Kim Jong-un a ordonat militarilor să fie gata de un eventual atac asupra SUA
  Americanii au avut șansa de a-l asasina pe Kim Jong-un! Cum au ratat
  Tagurile:
  Kim Jong-un, Coreea de Sud, SUA


  Știrile Zilei