18:34 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Atac armat în Las Vegas

  Reacții incredibile din România după atentatul din Las Vegas:"Își merită soarta"

  © REUTERS / SOCIAL MEDIA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacul terorist de la Las Vegas (8)
  99262

  "Nu-i mai căinați pe americani - își merită soarta", "Multe din lucrurile rele pentru omenire își au originea în America", a transmis un demnitar român de prim rang

  BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Multe din lucrurile bune pentru întreaga omenire își au originea în societatea americană (știință, tehnologie, educație, cultură, sport, valori sociale etc) — din păcate și multe rele!", a scris fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

  O atitudine interesantă — nimeni nu pune în discuție adevărul celor scrise de Ponta pe Facebook, dar momentul ales pentru asemenea reflecții nu poate fi considerat potrivit.

  "Îmi doresc enorm ca România să le învețe pe cele bune și să le evite pe celelalte — pentru asta însă trebuie să facem și noi mai mult decât doar să ne bazăm pe protecția divină", a mai scris Ponta.

  Însă, dacă atitudinea premierului este interpretabilă, cea a fostului său purtător de cuvânt, controversatul Mirel Palada, este extrem de tăioasă:

  "Mai dragă, mai aceștia, nu-i mai căinați pe americani pentru ăia 50 de morți și 400 de răniți", a scris Palada. "Le place să aibă arme. Lăsați-i în pace să le aibă. Își merită soarta".

  Postarea de pe Facebook nu a revoltat cititorii, comentariile fiind oarecum în sensul postării lui Palada, o opinie dezvoltându-se în ideea afectării celui de-al doilea Amendament, care permite cetățenilor americani, persoane private, să posede arme de foc.

  Palada nu este singurul care a reacționat în acest mod, mulți români manifestându-se critic la adresa sistemului american în privința armelor — unii și împotriva felului în care SUA promovează violența — atât prin subcultura specifică, dar și prin politica de stat.

  Postare Mirel Palada, captură ecran
  Postare Mirel Palada, captură ecran
  Тема:
  Atacul terorist de la Las Vegas (8)

  Tematic

  În spatele atentatului din Vegas-celebrul Alex Jones despre "al doilea trăgător"
  Atacul terorist din Las Vegas cu peste 400 de răniți a fost revendicat
  Cel puțin 50 de persoane ucise în atacul sângeros de la Las Vegas - VIDEO
  Panică, haos după focuri de armă la festivalul de muzică în Las Vegas - VIDEO
  Las Vegas: Rafale de foc la un festival de muzică - zeci de victime (VIDEO)
  (VIDEO) Olga Buzova și-a risipit banii în cazinourile din Las Vegas
  Tagurile:
  Reacții, Atentat, Mirel Palada, Victor Ponta, Las Vegas, SUA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei