18:26 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Paradă militară în Coreea de Nord

  Coreea de Nord ar avea mijloace de luptă „de neimaginat"

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (216)
  52530

  Atât poporul nord-coreean cât și armata sunt hotărâți să distrugă Statele Unite cu orice preț și să obțină reunificarea țării, scrie ziarul nord-coreean Rodong Sinmun.

  BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik. Pentru reunificarea Coreei comuniste, Phenianul posedă mijloace "inimaginabile" de atac, precizează presa din Coreea de Nord, conform Sputnik Franța.

  În timp ce portavionul american Ronald Reagan se îndreaptă spre Marea Japoniei pentru a participa la manevre comune cu forțele armate sud-coreene, Phenianul nu pare să fie intimidat. După cum afirmă cotidianul de stat nord-coreean, Rodong Sinmun, țara posedă suficiente "mijloace puternice [și] de neimaginat" pentru acțiuni "[de] cucerire".

  "Oamenii și armata din Coreea de Nord sunt hotărâți să ii distrugă pe imperialiștii americani și să obțină cu orice preț reunificarea patriei", afirma ziarul.

  Între timp, ziarul a amenințat că va "pedepsi sever regimul marionetelor din Coreea de Sud pentru sprijinul acordat politicii administrației Donald Trump care vizează Phenianul".

  Tensiunile din jurul programelor nucleare și balistice din Coreea de Nord s-au înrăutățit în ultimele luni, pe măsură ce Phenianul își extinde arsenalul de rachete. Autoritățile nord-coreene au declarat recent că s-au finalizat pregătirile pentru o acțiune împotriva insulei Guam, situată în Oceanul Pacific, unde se află Baza Forțelor Aeriene Andersen și Baza Navală a Portului Apra.

  Autoritățile americane, la rândul lor, au răspuns cu o demonstrație de forță. Bombe americane au zburat peste o parte a coastei de est a Coreei de Nord pentru a arăta că Washingtonul are "multe opțiuni militare".

  La mijlocul lunii octombrie, portavionul USS Ronald Reagan va participa la manevre comune SUA-Coreea de Sud în largul coastei de est a Coreei de Nord.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (216)
  Tagurile:
  Coreea de Nord
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei