18:32 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Rachetă ghidată, poză simbol

  SOS în Marea Britanie: Rusia are „arma secretă". Scoate din joc orice armată

  © Photo: YouTube/АRMY. RU
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3088110

  Rusia dezvolta o armă secretă "mai puternică" decât bomba nucleară, capabilă să scoată din joc armate întregi, scrie cotidianul britanic Daily Star.

  BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik. Tabloidul Daily Star declanșează alarmă, spunând că producătorii ruși ar dezvolta noi gadget-uri puternice care s-ar putea dovedi mai eficiente decât armele nucleare.

  Potrivit Daily Star, industria rusă de apărare a proiectat o puternică rachetă electromagnetică, Alabuga, capabilă să dezactiveze focoasele de rachete și sistemele de comunicații ale avioanelor inamice pe o rază de 3,5 km.

  De asemenea, reporterii Daily Star scriu că racheta va bloca mecanismele de încărcare ale tancurilor inamice, ar putea face sa explodeze munițiile de artilerie din interiorul turelei sau chiar ar ucide soldații inamici aflați la o adâncime de 100 m sub pământ pe câmpul de lupta.

  Mass-media britanica evoca, de asemenea, vehiculul Listva. Noul aparat este dotat cu un sistem unic in lume de deminare care ar putea folosi raze de înaltă frecvență pentru a dezactiva explozibilii de la distanță.

  Potrivit britanicilor, exista deja informații despre dezvoltarea în Rusia a unei puternice rachete electromagnetice Alabuga.

  Vladimir Mikheev, directorul general al Grupului de Tehnologie Radioelectronică (Radio-Electronic Technology), a declarat anterior că Alabuga nu este o armă concretă, ci numele unui set de cercetări științifice extrem de secrete menite să definească axele principale ale dezvoltării armei radio-electronice a viitorului.

  Tematic

  Concernul Kalașnikov uimește din nou: Imagini cu noua armă anti-dronă REX-1
  (VIDEO) Expert rus: Noua armă laser a SUA reprezintă un pericol
  Uitați de bomba atomică! Iată care este următoarea armă superioară
  Pilotul "nu trebuie să se gândească la ea". Noua armă F-35 zdrobește țintele
  Tagurile:
  Rusia, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei