16:29 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  192410

  Joi, sașe persoane au fost ucise de o furtună puternică care a traversat nordul și estul Germaniei, doborând copaci și macarale.

  BUCURESTI, 6 oct — Sputnik. Cel puțin 4 dintre persoane au fost ucise de copacii care au căzut peste mașini în estul Brandenburgului și Mecklenburg-Vorpommern, precum și în orașele Berlin și Hamburg, scrie RT.

  ​Alter! #Xavier #Berlin pic.twitter.com/MY442pa75o

  ​Berlinul a declarat stare de urgență și a avertizat locuitorii să rămână în case, în timp ce furtuna Xavier a reușit să treacă prin nordul țării.

  ​Furtuna a ajuns la categoria 3, pe o scară de 4 puncte. La un moment dat Serviciul meteorologic al Germaniei (DWD) a spus că furtuna a atins viteze de vânt asemenea uraganelor, între 105 și 115 kilometri pe oră.

  ​Crowdy U-bahn this afternoon thanks to #xavier. #berlin #alexanderplatz 🙄 pic.twitter.com/DxlAvW07zp

  ​Sute de navetiști au fost blocați atunci când trenurile s-au oprit, deoarece majoritatea liniilor de cale ferată au fost blocate de copacii căzuți. Deutsche Bahn a anulat trenurile pe distanțe lungi spre și de la Berlin, precum și serviciile din Saxonia Inferioară, Schleswig-Holstein și Bremen, dar și trenurile de călători din Hamburg.

  ​Chaos in #Berlin as #Xavier hits. All transport suspended, trees down all over city. pic.twitter.com/92AIkMwzqf

  ​Aeroporturile din Bermand și Hanovra au anulat anumite zboruri internaționale și au fost restricționate serviciile de transport cu autobuzul.

  ​Furtuna este prognozată să se deplaseze spre est, spre Polonia.

  Tagurile:
  Consecințe, Video, Furtună, Berlin, Germania

  Știrile Zilei