15:34 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  In this photo taken on Tuesday, Nov. 13, 2012, flags for sale that combines the slogan of EU aspiration with the red-and-yellow stripes, blue triangle and white star of the “estelada” flag that symbolizes Catalonia's independence drive are laid out in a printing shop in Girona, Spain.

  O mare companie din Moldova, lovită de referendumul din Catalonia

  © AP Photo / Emilio Morenatti
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru independența Cataloniei (25)
  10020

  Una din cele mai mari companii străine din Moldova se confruntă cu probleme din cauza referendumului din Catalonia

  CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. Una din cele mai mari companii străine prezente pe piața din Republica Moldova se confruntă cu probleme din cauza intenției Cataloniei de a ieși din componența Spaniei.

  E vorba de Gas Natural Fenosa, care își are oficiul central în Barcelona, Catalonia. Compania urmează să decidă astăzi, în cadrul Consiliul de Director, asupra unei eventuale schimbări a sediului, în cazul în care Catalonia își va declara independența, potrivit El Pais.

  O decizie similară ar urma să ia și alte mari companii, precum Catalana Occidente și CaixaBank, una din cele mai mari bănci din Spania.

  Astăzi, guvernul spaniol a adoptat o hotărâre prin care se facilitează schimbarea adresei juridice a companiilor din Catalonia în alte regiuni ale Spaniei. Potrivit noilor prevederi, schimbarea juridică va putea fi decisă de Consiliul Director, fără consultarea adunării generale a acționarilor, chiar dacă acest lucru este prevăzut în statut.

  Тема:
  Referendumul pentru independența Cataloniei (25)
  Tagurile:
  Gas Natural Fenosa, Catalonia, Barcelona, Spania


  Știrile Zilei