03:53 21 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Militanți ISIS

  Noi dezvăluiri în cazul atacului asupra poliției militare ruse din Siria

  © AP Photo / Militant
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21650

  Oficiali militari din Siria au dezvăluit informații noi cu privire la atacul care a avut loc asupra poliției militare ruse în luna septembrie.

  BUCUREȘTI, 9 oct — Sputnik. Teroriștii grupării „Frontul al-Nusra” din Siria, care au atacat pe 18 septembrie un post de monitorizare al poliției militare ruse, aveau în dotare armament de producție americană, belgiană și franceză, scrie RT. Această informație a fost dezvăluită de un militar din rândurile armatei guvernamentale din Siria.

  „Aici sunt prezentate armele care au fost luate de la teroriști câteva săptămâni în urmă. Acest armament a fost furnizat teroriștilor în mod ilegal de peste hotare, fiind produs în SUA, Belgia și Franța”, a declarat militarul sirian citat de RIA Novosti.

  Conform informațiilor făcute de militarii sirieni, teroriștii reușeau uneori singuri să confecționeze armament care se produce în serie de unele țări.

  De asemenea, generalul de divizie  Ali Al-Ali a declarat că are informații incontestabile care demonstrează că teroriștii Statului Islamic folosesc armament și muniții de produse în străinătate.

  Anterior, Ali Al-Ali a declarat că SUA furnizează armament teroriștilor care luptă în Siria și nu opoziției siriene după cum se afirmă.

  Pe la mijlocul lunii septembrie, într-un sector al orașului Idlib teroriștii au reușit să încercuiască un pluton al poliției militare ruse care timp de câteva ore a reușit să respingă atacul teroriștilor.

  Tematic

  Moscova: În Siria, refugiații au devenit „scuturi umane" pentru o bază americană
  Rusia a lansat noi rachete împotriva teroriștilor din Siria. Declarații oficiale
  Moscova va contracara încercările SUA de a reduce lupta cu terorismul în Siria
  Lovituri asupra jihadiștilor care au încercuit militarii ruși în Siria - VIDEO
  Sub microscop: Rolul Israelului în conflictul sirian
  Pentagonul acuză Forțele Aeriene Ruse că atacă opoziția siriană
  Submarinele rusești distrug țintele SI din Siria cu rachete de croazieră Kalibr
  Tagurile:
  poliție militară, rusă, dezvăluiri, Informații, Siria


  Știrile Zilei