12:37 23 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.69
 • RUB0.26
 • RON4.18
 • UAH0.63
  Atentatul de la Las Vegas

  Detalii noi despre atacul din Las Vegas. A fost găsit mesajul ucigașului

  © REUTERS / Las Vegas Sun/Steve Marcus
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  92 0 0

  Au fost dezvăluite noi detalii despre atacul armat din Las Vegas, cel mai sângeros atac de acest fel din istoria SUA. Poliţiştii au găsit şi un mesaj al ucigaşului. Ce conţine acesta.

  BUCUREŞTI, 9 oct — Sputnik. Poliţiştii au dezvăluit că au găsit un mesaj în camera de hotel a lui Stephen Paddock, bărbatul care a ucis 58 de persoane şi a rănit mai mult de 500 de oameni în Las Vegas, în noaptea de 1 octombrie.

  Mesajul conținea calcule care trebuiau să indice în ce zonă ar fi trebuit să tragă ucigaşul pentru a ucide cât mai mulți oameni, potrivit canalului american de televiziune CBS.

  Noile detalii despre atacul armat din Las Vegas au fost dezvăluite la canalul TV CBS de patru polițiști care au intrat în camera de hotel unde trăgătorul Stephen Paddock se încuiase.

  Ofițerul de poliție David Newton a spus că a observat un mesaj pe noptiera aşezată în fața ferestrei pe care ucigaşul o spărsese cu un ciocan.

  „Am văzut că a marcat distanța și înălțimea la care era. A analizat și a calculat cum să tragă pentru a-și atinge țintele", a spus poliţistul.

  Atacul a avut loc pe 1 octombrie seara, în timpul festivalului de muzică country Route 91 Harvest, la care se adunaseră aproximativ 22.000 de persoane, în faţa scenei plasate între aeroport și hotelul Mandalay Bay Casino din Las Vegas. Bărbatul, care a deschis focul de la etajul 32 al hotelului, a ucis 58 de persoane și a rănit mai mult de 520 de persoane.

  Trăgătorul a fost identificat ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, locuitor al orașului Mesquite, aflat la nord-est de Las Vegas. Acesta era cunoscut de autoritățile locale, dar nu şi de poliția federală. Poliția a găsit 23 de arme de foc în camera lui de hotel.

  Tagurile:
  ucigaș, Mesaj, Las Vegas
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei