21:36 20 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Londra, poză simbol

  Marea Britanie: Termenii BC (î. Hr.) și AD (Anno Domini), eliminaţi din şcoli

  © Sputnik / Vladimir Pesnya
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  95 0 0

  Școlile din Marea Britanie au încetat să mai folosească termenii BC (înainte de Hristos) și AD (Anno Domini) în lecțiile predate elevilor, pentru a nu-i „ofensa" pe necreștinii. Cei care critică această măsură spun că e o capitulare în faţa corectitudinii politice.

  BUCUREŞTI, 10 oct — Sputnik. Termenii tradiționali BC (Înainte de Hristos) și AD (Anno Domini) au fost înlăturaţi din şcoli, fiind înlocuiţi cu BCE (Înainte de era comună) și CE (Era comună), relatează Daily Mail.

  Autoritățile locale care întocmesc programele pentru învățământul religios în Marea Britanie spun că termenii vechi pot deranja minoritățile sau necreștinii. Însă cei care critică măsura spun că reprezintă o „capitulare în faţa corectitudinii politice".

  Fostul arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey, a declarat că măsura aplicată de comisiile pentru educație religioasă este „o mare rușine".

  Liderii musulmani și evrei au fost, de asemenea, uimiți, spunând că nu se simt ofensați de termenii folosiţi în mod obişnuit.

  „Nu am întâlnit niciodată un lider musulman sau evreu care să fie ofensat de calendarul gregorian", a spus Lord Carey, în timp ce Imam Ibrahim Mogra, conducător spiritual musulman, a spus: „Nu cred că [folosirea termenilor] provoacă vreo ofensă musulmanilor." De asemenea, un purtător de cuvânt al consiliului deputaţilor britanici evrei a declarat: „Nu cred că s-ar supăra cineva dacă în școlile principale se folosesc BC și AD."

  Chris McGovern, președintele Campaniei pentru Educație Reală, a afirmat că eliminarea abrevierilor BC și AD „reprezintă o capitulare în faţă corectitudinii politice".

  Tagurile:
  Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei