03:16 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  24110

  Unul din documente conține instrucțiuni în cazul unui război cu Phenianil, precum și un punct care prevedere lichidarea conducerii Republicii.

  BUCUREȘTI, 10 oct — Sputnik. Hackerii din Coreea de Nord au reușit să fure planurile secrete operaționale 5015 și 3100, elaborare de SUA și Coreea de Nord, anunță agenția Yonhap, care face referire la deputatul din partea Partidului Democrat din Coreea de Sud, Rhee Cheol-Hee.

  Documentele au fost furate în luna septembrie a anului trecut, fiind spart Defense Integrated Data Center (Centrul Integrat de Informații de Apărare).

  Rhee Cheol-Hee a specificat că în documentul 5015 era prezentată o instrucțiune în caz de acțiuni militare de proporții împotriva Coreea de Nord. Tot acolo figura și un punct care prevede lichidarea conducerii țării. Documentul 3100 conține planul de reacție a Seulului la provocările locale ale Phenianului.

  În total, potrivit politicianului sud-coreean, hackerii au reușit să extragă 235 Gb de documente. În afară de planurile 5015 și 3100, acestea conțineau și instrucțiunile destinate unităților cu destinație specială a Coreei de Sud în cazuri excepționale, date cu privire la obiective militare importante, materialele informative ale aliaților și informații legate de centralele electrice ale țării.

  Potrivit autorităților sud-coreene, Phenianul dispune de peste 6800 de unități specializate pe război cibernetic bine pregătite. 

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  General rus: Iată când va putea Coreea de Nord să atace orașele din SUA
  Marea Britanie se pregătește de un război cu Coreea de Nord?
  Tagurile:
  Defense Integrated Data Center, documente secrete, Hackeri, Rhee Cheol-Hee, Coreea de Sud, Coreea de Nord, SUA

  Știrile Zilei