16:41 23 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.69
 • RUB0.26
 • RON4.18
 • UAH0.63
  London, UK

  Efectele dăunătoare ale Brexit asupra locurilor de muncă -acuzații pentru Guvern

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Ieșirea Marii Britanii din UE (317)
  72 0 0

  Aproximativ 120 de deputați din Partidul Conservator cer ministrului Brexit, David Davis să spună totul despre sfaturile secrete pe care departamentul său le colectează cu privire la efectele dăunătoare ale plecării locurilor de muncă și a standardelor de viață.

  BUCUREȘTI, 11 oct — Sputnik. Scrisoarea, coordonată de laboratorul lui David Lammy și Seema Malhotra, acuză guvernul ca menține "nu doar Parlamentul, ci și publicul în întuneric", refuzând în mod repetat să dezvăluie rezultatele evaluărilor impactului Brexit asupra a 50 de sectoare ale economiei, scrie RT.

  Parlamentarii din cadrul Partidului Laburist, Liberal Democrat și Partidului Național Scoțian (SNP) au împiedicat Departamentul de Exit al Uniunii Europene să refuze publicarea analizei, în ciuda întrebărilor repetate și a cererilor de informare.

  Departamentul a refuzat chiar să confirme care dintre sectoare au fost analizate în evaluările impactului, răspunzând doar că studiile de impact vor fi publicate "în curând" și în "cursul dat", scriu autorii scrisorii.

  Plecarea din Uniunea Europeană va avea un impact enorm asupra economiei noastre pentru generațiile viitoare. Pentru a gestiona cât mai bine tranziția și pentru a proteja locurile de muncă și economia de riscuri nerezolvate, credem că aceste evaluări de impact ar trebui publicate imediat.

  "Eșecul de a face acest lucru este în mod clar o încercare de a păstra nu numai Parlamentul, ci publicul în întuneric. Nu este vorba dacă plecăm din Uniunea Europeană — este vorba despre asigurarea transparenței, a clarității, a responsabilității necesare în ceea ce privește modul în care procedăm, asigurându-ne astfel că guvernul trebuie să țină seama de Parlament pe parcursul acestui proces" scrisoare adaugă.

  "Credem că este important să avem o dezbatere plină și sinceră cu privire la impactul Brexit asupra economiei, a locurilor de muncă, a comerțului și a standardelor de viață, și ce se poate face pentru a reduce riscurile".

  Lammy, deputatul pentru Tottenham, a declarat că lipsa controlului public al rapoartelor a sugerat ceva nefericit.

  "Trebuie să ne întrebăm exact ce ascunde guvernul refuzând să publice aceste rapoarte", a declarat Lammy pentru The Guardian.

  Semnatarii scrisorii sunt liderul liberal-democrat, Vince Cable, inclusiv ministrul de mediu Sue Hayman și ministrul de Interne, Louise Haigh. Co-liderul Partidului Verzilor, Caroline Lucas, a semnat de asemenea scrisoarea.

  Тема:
  Ieșirea Marii Britanii din UE (317)

  Tematic

  Brexit fără un acord cu UE. Cum vor fi afectaţi comercianţii
  Brexit. „Este clar că UE se îndreaptă către Statele Unite ale Europei"
  Brexit: Punctul central al discursului Theresei May - "Pregătiți de eșec"
  "Trei ani sau mai mult". Camera de Comerț din UK despre tranziția Brexit
  Brexit: Theresa May, pregătită de concesii privind drepturile cetăţenilor din UE
  UK will be free to introduce visas for Romania after Brexit
  Marea Britanie - liberă să introducă vize României după Brexit?
  Brexit: „Marea Britanie să fie pregătită să abandoneze negocierile cu UE"
  Brexit şi interesele muncitorilor: primarul Londrei cere un al doilea referendum
  Ministrul britanic a vorbit despre soarta românilor după Brexit - VIDEO
  Tagurile:
  Locuri de muncă, Brexit, Londra, UK
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei