21:03 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Congresul american

  Congresul SUA a elaborat o nouă autorizație de război

  © Flickr/ Stephen Melkisethian
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  32523

  În lupta împotriva terorii, administrația lui Donald Trump se bazează pe autorizația "Utilizarea forțelor militare" eliberată în urma atacurilor din 11 septembrie 2001. De atunci, parlamentarii încearcă să abroge actul care pretinde că este depășit și vag.

  BUCURESTI, 13 oct — Sputnik. Lupta americană împotriva Statului Islamic va fi organizată sub o autorizație actualizată a Congresului pentru utilizarea forțelor militare (AUMF), în conformitate cu legislația introdusă joi de un grup bipartizan de parlamentari din Camera Reprezentanților, informeaza Sputnik International.

  "Amenințările cu care ne confruntăm astăzi sunt mult mai diferite decât cele cu care ne-am confruntat acum un deceniu, iar această legislație reflectă rolul constituțional al Congresului în autorizarea utilizării forței militare împotriva organizațiilor teroriste", a precizat congresmanul Mike Coffman într-un comunicat de presă.

  Administratia Trump și administrațiile anterioare ale lui Obama au citat două rezoluții AUMF aprobate de Congres după atacurile din 11 septembrie 2001 din New York și Washington, ca bază legală pentru forțele americane care luptă împotriva terorismului în Siria, Irak, Afganistan și in alte zone din Africa.

  Pe de altă parte, criticii au susținut mult timp că este nevoie de un nou AUMF pentru a satisface o cerință constituțională conform căreia Congresul declară război, și nu președintele.

  Noua propunere AUMF ar autoriza folosirea forțelor americane timp de cinci ani împotriva al-Qaeda, a talibanilor, a ISIS și a oricărei persoane asociate cu aceste grupuri teroriste, dar ar necesita aprobarea Congresului pentru extinderea efortului în alte țări.

  În plus, termenul de cinci ani ar putea deveni problematic pentru Casa Albă și pentru Congres deoarece războiul împotriva terorismului este considerat o luptă care se intinde pe mai multe generatii.

  Tematic

  Trump acuză Congresul SUA de înrăutățirea relațiilor cu Rusia
  „Putin trebuie să-i mulțumească Congresului SUA” pentru sancțiuni
  Congresul SUA a făcut public proiectul cu privire la sancțiunile antirusești
  Congressmanul american Steve Scalise, în stare critică după atacul armat
  Congressman SUA – ținta unui atac armat la Washington
  Congressman SUA: "Putin îl plătește pe Trump! Jur pe Dumnezeu!"
  Putin: oferim Congresului SUA transcrierea discuției dintre Trump și Lavrov
  Tagurile:
  autorizație de război, Congresul SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei