12:36 23 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.69
 • RUB0.26
 • RON4.18
 • UAH0.63
  Recep Taiyyp Erdogan

  Erdogan: SUA mint toată lumea

  © Sputnik / Yuri Cortez
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  41620

  Președintele Turciei a acuzat SUA că se comportă într-un mod viclean cu toată lumea.

  BUCUREȘTI, 13 oct — Sputnik. Președintele Turciei, Recep Taiyyp Erdogan, a declarat că sunt false învinuirile aduse autorităților turce de către reprezentantul SUA precum că ar fi îngrădit accesul de a-l vizita pe un colaborator din cadrul consulatului SUA din Istanbul, care în prezent se află sub arest, scrie RT.

  „SUA mint toată lumea. Nimeni nu a cerut o întrevedere cu colaboratorul consulatului lor după ce a fost arestat pe 4 octombrie. Ei au nevoie de un document (este vorba de acuzațiile care îi sunt aduse — nota. red.)? Acest document îl va primi de la judecător și nu de la Ministerul de Externe”, a declarat Erdogan, fiind citat de către RIA Novosti.

  El a menționat, de asemenea, că Turcia este extrem de îngrijorată de comportamentul duplicitar pe care îl manifestă unele țări care se pretind a fi parteneri ai autorităților de la Ankara.  

  „În cadrul întrevederilor tete-a-tete ei zic că ne putem baza pe ei, dar pe la spatele nostru fac jocuri murdare care deja au luat așa o întorsătură că nu mai pot fi ascunse”, a încheiat președintele turc.

  Pe data de 8 octombrie, ambasada SUA din Turcia a decis să nu mai acorde vize pentru cetățenii turci după ce s-a decis ca un angajat al consulatului american din Istanbul să fie pus sub arest.

  Iar drept răspuns la decizia luată, ambasada Turciei din SUA a decis să fie suspendată, de asemenea, eliberarea vizelor pentru cetățenii americani.

  Cu toate acestea, ministrul Apărării al SUA, James Mattis, a declarat că conflictul diplomatic care s-a iscat între aceste două țări nu va afecta colaborarea în domeniul militar.

  Tagurile:
  mint, lumea, Recep Tayipp Erdogan, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei