12:34 23 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.69
 • RUB0.26
 • RON4.18
 • UAH0.63
  Jean-Claude Juncker

  Juncker cere ca UE să țină cont de "marea Rusie"

  © REUTERS / Vincent Kessler
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10220

  Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut vineri că Uniunea Europeană (UE) să-și 'reînnoade' relațiile cu Federatia Rusa, țară cu care relațiile s-au deteriorat puternic după sancțiunile aspre impuse de europeni ca răspuns la criza ucraineană.

  BUCUREȘTI, 13 oct — Sputnik. Nu ne putem gandi la Europa fara sa tinem cont de Rusia, a declarat Juncker în timpul unui discurs susținut în fața studenților la Universitatea din Luxemburg, potrivit Agerpres.

  "Crede cineva la modul serios că ne putem gândi la Europa fără să ținem cont de marea Rusie?Teritoriul UE este de 5,5 milioane de kilometri pătrați, e foarte puțin", a declarat Juncker în timpul unui discurs susținut în fața studenților la Universitatea din Luxemburg.

  Rusia este primul mare vecin cu care UE trebuie într-un fel — și fără a uita de conflictele care există — să reînnoade relatiile în mod clar, potrivit oficialului european.

  Junker a mai spus ca dintre cele 44 de țări care se află continentul european, 27 au apărut după prăbușirea Zidului de la Berlin.

  De asemenea, Juncker a declarat în cadrul conferinței de la Universitatea din Luxemburg ca europenii "nu sunt stăpânii lumii", mai ales ca UE se va confrunta cu un declin demografic și economic în anii ce vor urma.

  Președintele Comisiei Europene a avertizat ca in câțiva ani UE va reprezenta 15% din bogățiile mondiale produse, comparativ cu un sfert cât reprezintă acum. Mai mult, nicio țară europeană nu va avea mai mult de 1% din populația mondială și nu va mai fi membră a G7 în următorii 25 de ani.

  Tematic

  Juncker nu vrea sancțiuni împotriva Ungariei și Poloniei
  Jean-Claude Juncker a anunțat când se va extinde Uniunea Europeană
  Jean-Claude Juncker: ‘It's high time' Romania to join Schengen zone
  Juncker: Declarație despre viitorul României în Schengen și Summit-ul la Sibiu
  Jean-Claude Juncker: "European Union cannot rely on American defense support"
  Juncker se opune aderării la UE a țărilor din Balcanii de Vest
  Juncker: UE este gata să-și protejeze interesele economice în fața SUA
  Juncker: Europa nu își poate "externaliza" protecția
  Tagurile:
  UE, Jean Claude Juncker, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei