17:05 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Paradă militară în Phenian

  Coreea de Nord: Războiul nuclear ar putea izbucni în orice clipă

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (215)
  119 0 0

  Ambasadorul Coreei de Nord la ONU a avertizat Adunarea Generală a Natiunilor Unite in privinta crizei din Peninsula, acesta subliniind ca "s-a atins punctul riscant și un război nuclear ar putea izbucni în orice moment".

  BUCUREȘTI, 17 oct — Sputnik. Ambasadorul Kim In-ryong a declarat că Coreea de Nord este singura țară din lume supusă "unei amenințări nucleare extreme și directe" de către SUA, potrivit RT.

  El a acuzat Washingtonul că a lansat o "operațiune secretă care vizează eliminarea conducerii noastre supreme" și a apărat arsenalul nuclear al țării sale ca fiind pentru autoapărare.

  Vorbind Comitetului de Dezarmare al Adunării Generale a ONU, el a insistat că arsenalul nuclear este "un bun prețios strategic al Phenianului care nu poate fi inversat sau schimbat pentru nimic", o linie pe care și alți oficiali nord-coreeni au exprimat-o.

  De asemenea, în conformitate cu retorica anterioară a Coreei de Nord, el a avertizat că SUA se află „în interiorul poligonului de tragere" nord-coreean și dacă Washingtonul îndrăznește să invadeze Coreea de Nord cu 1 centimetru, niciun aliat al SUA nu va scăpa de pedeapsa.

  În același timp, Kim a susținut că Phenianul „sprijină în mod constant eliminarea totală a armelor nucleare și eforturile de denuclearizare a întregii lumi", dar nu înainte ca Statele Unite să renunțe la arsenalul nuclear.

  "Dacă politica ostilă și amenințarea nucleară a SUA nu vor fi complet eradicate, niciodată nu vom pune armele nucleare și rachetele balistice pe masa negocierilor", a spus el.

  Luni, Rusia s-a alăturat regimului de sancțiuni al ONU, în timp ce președintele Vladimir Putin a semnat un decret de 40 de pagini care restricționează cooperarea economică, științifică și tehnologică cu Phenianul și identifică 11 persoane din Coreea de Nord care au legaturi directe cu programul nuclear.

  UE a adoptat, de asemenea, o nouă serie de sancțiuni pentru pedepsirea Phenianului.

  Între timp, Statele Unite au început exerciții de 5 zile împreună cu Coreea de Sud în apele din jurul Peninsulei Coreene. Phenianul a denunțat exercițiile ca provocatoare și, recent, și-a reînnoit amenințările la adresa SUA.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (215)

  Tematic

  Coreea de Nord amenință Australia cu un "dezastru"
  Ultima oră: Coreea de Nord - o nouă lansare de rachete e iminentă
  General rus: Iată când va putea Coreea de Nord să atace orașele din SUA
  Marea Britanie se pregătește de un război cu Coreea de Nord?
  Putin știa încă din 2001 că Coreea de Nord deține arma nucleară
  Coreea de Nord ar avea mijloace de luptă „de neimaginat"
  Tillerson: SUA examinează posibilitățile de dialog cu Coreea de Nord
  Mai real ca niciodată: Războiul SUA-Coreea de Nord pe cale să izbucnească?
  Tagurile:
  război nuclear, Coreea de Nord
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei