00:16 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Președintele Chinei, Xi Jinping, la parada militară

  Președintele Xi Jinping dezvăluie strategia de dezvoltare a Chinei

  © AP Photo / Li Tao/Xinhua
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  103 0 0

  La cel de-al 19-lea Congres Național al Partidului Comunist din China, președintele Xi Jinping a vorbit despre strategia militară, exprimandu-si opiniile în Hong Kong, Macao și Taiwan.

  BUCUREȘTI, 18 oct — Sputnik. Președintele chinez Xi Jinping a declarat că China trebuie să pună în aplicare pe deplin obiectivul Partidului Comunist de a consolida armata pentru războiul modern și să adapteze strategia militară la noile condiții, informează Sputnik International.

  "Vom face ca, până în 2035, modernizarea apărării naționale și a forțelor armate să se finalizeze", a spus liderul chinez.

  Xi a adăugat că China ar trebui să construiască o armata puternică și modernizată, o Marina la fel de puternica, o Forță Aeriană asemenea, să dezvolte operațiuni comune puternice și eficiente și să creeze un sistem modern de luptă.

  Xi Jinping a spus că așa-zisul principiu chinez trebuie păstrat pentru viitor în scopul asigurării dezvoltării țării în direcția corectă, precum și pentru a restrânge tendințele separatiste.

  "Încă de la al 18-lea Congres, am văzut noi progrese în problema Hong Kong-ului, Macao și Taiwan… Răspundem la schimbările care au loc pe insulă, rezistând și restricționând "independența Taiwanului și forțele separatiste", a spus Xi la sesiunea de deschidere a celui de-al 19-lea Congres Național al Partidului Comunist din China.

  Beijingul încearcă să mențină pacea și stabilitatea pe ambele părți ale Strâmtorii din Taiwan, a remarcat Xi. Liderul chinez a adăugat că politica "o țară, două sisteme" s-a dovedit a fi cea mai bună garanție instituțională pentru prosperitatea și stabilitatea pe termen lung a Hong Kong-ului și Macao.

  "Nu vom permite nimănui, niciunei organizații sau niciunui partid politic, în vreun moment sau în nici o formă, să separe orice parte a teritoriului chinez de China", a subliniat Xi.

  În 1992, reprezentanții din China continentală și Taiwan au ajuns la un consens cu privire la principiul "o singură China", care implică faptul că China și Taiwan sunt părți inalienabile ale singurului stat chinez.

  Politica de neextensiune a Beijingul nu se va angaja niciodată în tactici expansioniste și nu va continua dezvoltarea în detrimentul intereselor altor state, a spus Xi Jinping.

  "China nu va sacrifica niciodată interesele altor țări pentru propria dezvoltare și nu va renunța în nici un caz la drepturile și interesele sale legitime", a spus Xi în discursul său.

  Liderul chinez a subliniat că "indiferent de nivelul de dezvoltare pe care China l-a realizat, nu va pretinde niciodată o poziție hegemonică, nu va urmări niciodată o politică de expansiune".

  Cel de-al 19-lea Congres Național al CPC va dura o săptămână. Partidul delegat la congres va alege noua conducere a Partidului Comunist din China, inclusiv Comitetul Central CPC.

  Tematic

  China creează arma laser împotriva teroriștilor
  China a prezentat un elicopter de luptă fără pilot
  Putin participă la summitul BRICS din China
  Mesaj din China: "Într-un stat responsabil, trimisul SUA ar fi expulzat!"
  China: SUA încalcă dreptul internațional în Taiwan
  Tagurile:
  Xi Jinping, China
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei