22:51 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Margot Wallström

  Europa "civilizată": politician de prin rang, hărțuit sexual la reuniune UE!

  © Facebook / Margot Wallström
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20920

  "Deodată, am simțit o mână pe coapsa mea, vecinul meu de masă începuse să mă pipăie - era cu totul ireal"

  BUCUREȘTI, 19 oct — Sputnik. Cunoscută pentru politica sa feministă, șefa diplomației suedeze, Margot Wallstrom, a dezvăluit că a fost victima unei hărțuiri sexuale chiar în cadrul unei ședințe la nivel european.

  "Pot confirma ca așa ceva există la cel mai înalt nivel politic și că am trăit eu însămi o astfel de experiență', a mărturist Margot Wallstrom, care a spus că nu vrea să dea prea multe detalii.

  Incidentul ar fi survenit chiar în exercitarea funcției de ministru de Externe și este relatat într-o carte de memorii a unui jurnalist suedez, Jan Scherman. Margot Wallstrom ar fi fost "pipăită intenționat" de un vecin de masă la unul dintre dineurile la care a participat în compania unor lideri europeni.

  "Deodată, am simțit o mână pe coapsa mea. Vecinul meu de masă începuse să mă pipăie. Era cu totul ireal", povestește ministrul suedez, "eram șocată de ce se întâmplase".

  Margot Wallstrom i-a relatat incidentul chiar președintelui de atunci al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, care a considerat că este "cu totul inacceptabil". "Nu știu dacă a vorbit despre asta cu persoana cu care eram la masă", a mărturisit Margot Wallstrom.

  Mărturisirea ministrului suedez face parte din campania "#metoo", care încurajează femeile să depună mărturie despre cazuri de abuzuri sexuale, transmite Agerpres.

  Tagurile:
  hărțuire sexuală, politician, civilizație, UE, Europa


  Știrile Zilei