16:20 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  MiG 23

  Coreea de Nord: atacăm SUA cu o lovitură "inimaginabilă"

  © Sputnik / liya Pitalev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  59220

  Phenianul ar putea lansa un atac fără precedent asupra Statelor Unite într-un timp neașteptat, a avertizat joi guvernul nord-coreean, relatează agenția de știri KCNA.

  BUCUREȘTI, 19 oct — Sputnik. Amenințarea Coreei de Nord a venit deoarece navele sud-coreene și cele americane desfășoară exerciții comune pe fondul intensificării tensiunilor asupra ambițiilor nucleare ale Phenianului, scrie Sputnik International.

  În timp ce portavionul USS Ronald Reagan a apărut în apele de lângă Peninsula Coreeană, comisia de urgență a Coreei de Nord pentru oprirea exercițiilor de război nuclear a condamnat exercițiile comune dintre SUA și Coreea de Sud.

  "Statele Unite ale Americii desfasoara sub nasul nostru obiective pe care le-am stabilit ca fiind primare. SUA ar trebui sa se aștepte ca se va confrunta cu un atac inimaginabil într-un timp de neimaginat", a avertizat Agenția Centrală de Presă din Coreea de Nord.

  Agenția Centrala de Presa a acuzat SUA și "forțele de marionetă din Coreea de Sud" de producerea intenționată a tensiunilor. Phenianul a precizat ca SUA transformă întreaga Coree de Sud într-un câmp de război nuclear.

  Luni, navele americane și sud-coreene au demarat o rundă de exerciții militare de 5 zile. La exercitii participa USS Stetham și distrugătoarele USS Mustin și USS Reagan.

  Exercițiile comune ale Statelor Unite și Coreei de Sud, denumite "Exercițiul forțelor militare de operațiuni maritime speciale" (MCSOFEX), "promovează comunicările, interoperabilitatea și parteneriatul" între militarii celor două țări.

  Mai mult, forțele americane din Coreea au anunțat că vor coordona cu Departamentul de Stat al Statelor Unite și armata sud-coreean exercițiile de evacuare a cetățenilor ne-combatanți din SUA si Coreea de Sud. Agenția de știri condusă de statul nord-coreean a avertizat totuși că "jocurile militare imprudente împotriva RPDC" ar putea duce la "distrugerea totală" a SUA.

  Kim Jong-un a promis să ia măsuri "la cel mai înalt nivel" împotriva Washingtonului.

  Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat că președintele Donald Trump l-a instruit personal să continue eforturile diplomatice de calmare a tensiunilor cu Coreea de Nord, astfel că eforturile diplomatice vor continua "până când prima bombă va lovi".

  Aproape 28.000 de militari americani sunt în prezent în Coreea de Sud.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  Tagurile:
  Coreea de Nord


  Știrile Zilei